Skocz do zawartości


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
storm12

storm12

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 158 postów
Cześć. Prosze o interpretacje moich wyników. USG , ponieważ mój lekarz powiedział mi bardzo mało- tarczyca w calosci niejednorodna. Powiekszona w zakresie lewego plata.wyniki :TSH - 4,7 (0,25-5)ft4 - 9,79 (9-20)ft3 - 5,4 ( 4 - 8,3). Jestem otyła i dlatego mój lekarz nie chciał za bardzo mi mówić czy to choroba tarczycy czy może wina mojej otyłości. To, że człowiek jest otyly nie oznacza, że nie może mieć problemów z tarczycą. Za wszystko wina obarcza sie moja wagę %-)
  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemanko, w tym przypadku, mogę polecić Ci takie produkty (dla ułatwienia przygotowałem boks ze zdjęciami):




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
fikusnynick

fikusnynick

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 119 postów
Cześć %-)
W wiekszości przypadków otyłość nie oznacza, że masz nadczynność czy niedoczynność. Masz lekko powiekszona tarczycę, ale nie oznacza to, ze musisz mieć jakieś odrazu tabletki hormonalne. Te tabletki w sumie moga spowodowac, że przybierzez bądź schudniesz. Jeśli chcesz pozostać przy swojej wadze nic nie zmieniaj. Jestes zdrowa i tego sie trzyma ;-)
  • 0

#3
skorpion99

skorpion99

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 138 postów
Wynik mówi , że masz powiekszona tarczyce. Idź po skierowanie do lekarza rodzinnego. Powiedz, co Ciebie boli, moze gardło, moze czujesz się zmęczona i masz drgawki. To wszystko sa objawy problemów z tarczyca. ponadto badanie USG tarczycy jest bezpłatne. Inne badania hormonów sa płatne, ale będziesz miala jasny obraz tego, co się dzieje w Twoim organizmie.
  • 0




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników


Najważniejsze działy: Kulturystyka | Dieta | Przepisy | Trening | Doping | Fitness | MMA
 Zamknij okienko