Skocz do zawartości

Zdjęcie

Przyprawy do piersi kurczaka

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
dydus123

dydus123

    Się rozkreca

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 251 postów
  • Wiek: 24
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: 14
    Witam serdecznie.
    Mam taką prośbę o polecenie mi smacznej kompozycji przypraw, ziół.
    Piersi kurczaka, które zjadam, przygotowuję w urządzeniu halogenowym ( takie z lampą, z telezakupów ). Pierś z tego urządzenia jest dzięki temu bardzo soczysta ;)
    I teraz czym mam to przyprawiać? Dotąd doprawiałem niczym specjalnym, jakimiś zwykłymi panierkami typu " złocisty kurczak" bądź curry, lecz wszystko mi sie to już trochę przejadło.
    Dziś zrobiłem sobie coś na podobieństwo panierki pieprzowej, którą gdzieś w tv reklamują, lecz też bez większego szału jest...
    Proszę bardzo o udzielenie jakiś pomysłów, jak zrobić, żeby było nowością a zarazem smaczne ;)
    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemanko, w tym przypadku, mogę polecić Ci takie produkty (dla ułatwienia przygotowałem boks ze zdjęciami):




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    -MINI-

    -MINI-

      Mini come back ;)

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 16179 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Kobieta
    • Miasto:małopolska
    ja lubie mieszankę: imbir + ostra/ słodka papryka

    albo mięta suszona + plaster cytryny na kurę na parze :)
    • 0

    #3
    dydus123

    dydus123

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 251 postów
  • Wiek: 24
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: 14
    hmm spróbuję ten imbir z ostrą papryką :devil:

    co do drugiego sposobu, to robiłem podobnie lecz z rybką w tym samym urządzeniu ;)

    jakieś jeszcze propozycję, żebym miał w czym wybierać :D ?
    • 0

    #4
    Krzychu9207

    Krzychu9207

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 749 postów
  • Wiek: 22
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:PŁOCK
    • Staż [mies.]: 28
    Ja ostatnia robilem z sosem pieczarkowym - pycha , moze to nie przyprawa ale zawsze jakis pomysl
    • 0

    #5
    flakuroa

    flakuroa

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 74 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Łódź
    Ja zacząłem robić z tą przyprawą:
    normalnie przepyszne!Dodany obrazek
    • 0

    #6
    dydus123

    dydus123

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 251 postów
  • Wiek: 24
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: 14
    pieczarki całkowicie odpadają bo zjarają mi się w halogenie ;)
    co do fixa, kiedyś już jadłem danie z tym, lecz jeszcze to było za czasów, kiedy nie patrzyłem co jem i ile, no i oczywiście sosik musiał być :w00t:
    • 0

    #7
    fzhut

    fzhut

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 107 postów
  • Wiek: 21
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Dobre Miasto/ Olsztyn
    • Staż [mies.]: 15
    Przyprawa Knorr ZŁOTY KURCZAK + chilli jak ktoś lubi ostrzejsze
    • 0

    #8
    Vendel

    Vendel

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 77 postów
  • Wiek: 24
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Nicość
    • Staż [mies.]: 19
    Osobiście nie preferuje "typowych" przypraw do kurczaka ( czyt. "Złocisty kurczak" itp. ). Staram się wybierać pojedyncze formy przypraw - np. słodka papryka, oregano, bazylia, zioła prowansalskie itp. Przygotowując kurczaka, zawsze dodaje słodką paprykę, bazylie, oregano, zioła prowansalskie, pieprz, dosłownie szczypta soli oraz czosnek w naturalnej postaci. W tak przygotowanej "zaprawie" zostawiam kurczaka na 30 minut, następnie na grill i mamy naprawdę smaczne danie.

    Pozdrawiam
    • 0

    #9
    Wolf3k

    Wolf3k

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 208 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:siłownia
    • Staż [mies.]: 6
    Vendel zgadzam się z tobą w 100% np takie oregano bardzo pasuje do kury tak samo świeżo gnieciony czosnek :-D

    ale podpowiem ci coś jeszcze %-)

    była niedawno reklama kostek rosołowych knorra gdzie koleś rozpuszczał taka jedną kostkę w małej ilości oliwy później smarował tym piersi i smażył . Kiedyś spróbowałem takiego czegoś i powiem że bardzo mi smakowało . Raz na jakiś czas robię sobie tak piersi :-)

    • 0

    #10
    ~Lucek

    ~Lucek

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 120 postów
  • Wiek: 20
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Legionowo
    • Staż [mies.]: 36
    Dodany obrazek Ze szczerego serca polecam :)
    • 0

    #11
    dydus123

    dydus123

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 251 postów
  • Wiek: 24
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: 14
    ja staram się nie jeść smażonej kury ;)
    wypróbuje na bank ten mix ziółek :-D
    • 0

    #12
    Krzysiek2607

    Krzysiek2607

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 64 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 18+
    Ciekawy temat ;] Ja jak dotad robilem piersi kurczaka smazone na patelni, no coz troszke nie zdrowo i przejadlo mi sie hehe Myslicie ze moglbym wrzucic piersi do piekarnika na kilkanascie minut? Kiepski ze mnie kucharz, a musze cos pozmieniac w jadlospisie ^ ^ prosze o odp ;]
    • 0

    #13
    xxx1989

    xxx1989

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 346 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    ^
    jak już w piekarniku chcesz robić to pokrój w cienkie paski, polej oliwą, posyp przyprawą jaką lubisz i zawiń w folie aluminiową...

    jak tak samego cycka rzucisz na ruszt to będziesz miał wyschnięte drewno

    w ogóle piersi tak mi sie przejadły że już od dłuższego czasu unikam bo w żadnej formie mi nie smakuje
    • 0

    #14
    Krzysiek2607

    Krzysiek2607

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 64 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 18+

    ^
    jak już w piekarniku chcesz robić to pokrój w cienkie paski, polej oliwą, posyp przyprawą jaką lubisz i zawiń w folie aluminiową...

    jak tak samego cycka rzucisz na ruszt to będziesz miał wyschnięte drewno

    w ogóle piersi tak mi sie przejadły że już od dłuższego czasu unikam bo w żadnej formie mi nie smakuje


    ^ ^ Dzieki napewno sprobuje ;]
    • 0

    #15
    rozbujnik

    rozbujnik

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 745 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: rośnie
    Zmieszac jogur naturalny z przyprawa garam masala(indyjska), pokroic piers z kury w kostki 2x2cm, nadziac na wykalaczki w odstepach ok 1cm, rozgrzac piekarnik na maksa i piec na najwyzszym poziomie piekarnika(na kratce, czas zalezny od piekarnika, ale ok 20min).
    Co do samej przyprawy to mozna kupic gotowa, albo samemu zrobic. Osobiscie wole samemu robic(jak znajde przepis to wrzuce), poniewaz jest zdecydowanie bardziej aromatyczna.
    • 0

    #16
    sergiej2226

    sergiej2226

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 2 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 22
    Polecam bazylię i do tego żurawinę, mniam.... lub robię sobie taką mieszankę: oregano, vegeta, pieprz, sól, bazylia, czosnek, curry, papryka słodka lub ostra
    • 0

    #17
    Krzysiek2607

    Krzysiek2607

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 64 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 18+
    a jak najlepiej smakuje gotowana piers z kurczaka wogole tak sie da zrobic? moglbym tez sprobowac ^ ^
    • 0

    #18
    dobry.mudzin.z.afrika

    dobry.mudzin.z.afrika

      KFD Platinum

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPip
    • 1493 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: V.2011
    Ja na razie jadę na:
    Dodany obrazek

    lub Dodany obrazek

    Dlaczego Kamisa ? Nie posiadają glutaminianu sodu czy też innych polepszaczy. Zwykła kompozycja przypraw jak papryka, oregano, chili itd. Tak, jak powinna wyglądać przyprawa.
    Mięso smażę (1 łyżka oliwy/oleju rzepakowego w zależności od ilości mięsa - łyżka starcza spokojnie na natłuszczenie 250g mięsa tak, aby się nie przypaliło, dosypuję w/w przypraw, marynuję w tym mięso) na teflonie - szybko, smacznie, mięso soczyste i sprężyste, żadna sucha wióra.

    Edytowany przez mlodinho10, 12 listopad 2011 - 18:34 .

    • 0

    #19
    dydus123

    dydus123

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 251 postów
  • Wiek: 24
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: 14
    dziś spróbowałem piersi w przyprawach: imbir+ostra papryka i było wyśmienite! dziękuję MINI* za polecenie takiego doprawienia !
    • 0

    #20
    Pasiu.

    Pasiu.

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPip
    • 1924 postów
  • Wiek: 18
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Górny Śląsk
    • Staż [mies.]: 30
    Przyprawka gyros wymiata - stosuje ją też do sałatki z kurczakiem.
    No, trzeba za coś nowego sie chwycić bo kury trzeba dużo jesc ;d
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników


    Najważniejsze działy: Kulturystyka | Dieta | Przepisy | Trening | Doping | Fitness | MMA
     Zamknij okienko