Skocz do zawartości

Zdjęcie

Przepis karkówka pieczona

- - - - - przepisy kulinarne przepisy przepis przepis karkowka pieczona

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
amantator2

amantator2

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 84 postów
Cześć. Czy wiecie jak sie robi karkówke pieczoną? Wczoraj zrobiłam żeberka pieczone w miodzie .Ale mi nie wyszło coś. albo żeberka były juz nieświeże ;) Nie dało sie tego jeść. Dzisiaj ponowna próba gotowania. Prosze o przepis na karkówke pieczoną. Dziękuje.
  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemanko, w tym przypadku, mogę polecić Ci takie produkty (dla ułatwienia przygotowałem boks ze zdjęciami):


  • ActivLab Creatine 500gActivLab Creatine 500g 26.00 zł 23.9 zł
  • Gaspari Glutamine 300gGaspari Glutamine 300g 89.00 zł 49.00 zł
  • Jay Cutler - Pro Stim - 56kapJay Cutler - Pro Stim - 56kap 98.00 zł 79.00 zł
  • ActivLab Creatine3 - 128 kaps.ActivLab Creatine3 - 128 kaps. 33.79 zł 31.99 zł
  • Bio Tech USA -L-Glutamine - 500 gBio Tech USA -L-Glutamine - 500 g 114.00 zł 104.00 zł
  • Optimum Serious Mass - 2700gOptimum Serious Mass - 2700g 129.00 zł 119.00 zł
  • Hi Tec Whey C-6 - 1000g + Shaker 700mlHi Tec Whey C-6 - 1000g + Shaker 700ml 89.00 zł 73.9 zł
  • ActivLab TCM 120 kaps.ActivLab TCM 120 kaps. 25.00 zł 23.00 zł
  • Dymatize Elite Whey - 2,27 kgDymatize Elite Whey - 2,27 kg 229.00 zł 179.00 zł


  • Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    wierzba1985

    wierzba1985

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 135 postów
    No to przykro mi to słyszeć. albo dodałas za duzo miodu do żeberek i były niedobre?;-)

    Mój przepis na karkówke pieczona jest bardzo prosty.
    Karkówkę nacieramy solą. Pieprzymy, posypujemy czosnkiem oraz majerankiem.
    Wkładamy do naczynia, skrapiamy olejem, przykrywamy naczynie , jak również odstawiamy na noc do lodówki.

    W naczyniu do zapiekania, wyłożonym pergaminem, układamy karkówkę, przykrywamy warstwą pergaminu, przykrywamy pokrywką i szybko wkładamy do piekarnika.

    Pieczemy zazwyczaj 1 godz. 15 min. w temperaturze 190 stopni. Wyłączamy piekarnik i należy zostawić w nim mięso na 30 min. Po tym czasie wyjmujemy karkówkę.
    Kroimy w plastry.
    • 0

    #3
    jagódk29

    jagódk29

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 23 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Kobieta
    • Miasto:Kraków
    A ja robię tak może skorzystasz?

    Zawsze odkąd pojawiły się rękawy do pieczenia wszystkie mięsa pieczone robię w nim ;-). Wygodny i nie trzeba szorować naczynia to jest duży plus. Mięso jest soczyste i wilgotne.

    Każde mięso najlepiej dzień lub jak nie mamy tyle czasu wcześniej zamarynować. Aby było aromatyczne i skruszało.
    Marynata:
    -Oliwa lub olej kilka łyżek
    -ocet balsamiczny jak mamy
    - trochę wina czerwonego
    -jak lubimy z ziołami to: bazylia, cząber, tymianek, rozmaryn lub mieszanka prowensalska
    - czosnek
    -pieprz
    -sól (mało aby nie było twarde)

    Zanurzamy mięso w tym specyfiku na jakiś czas (jak go mamy) lub od razu pieczemy

    Do worka z mięsem możemy wrzucić jeszcze warzywa takie jak:
    -ziemniaki umyte w łupince (jak są małe to całe a jak duże to w ćwiartki)
    -cebula
    -kapusta
    -jabłko


    Smacznego
    • 0

    #4
    TURBODYNOMAN

    TURBODYNOMAN

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 106 postów
  • Wiek: 20
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 7
    A nie prościej porostu usmażyć na grillu?
    Ja zawsze posypuję mięso czerwoną papryką ,wegetą, maryjankiem, zostawiam na jakiś czas a potem na grilla i gotowe .
    Szybciej i mnie akurat smakuje bardziej ,niż mięso smażone w piekarniku i w dodatku bez dodatku tłuszczu ,więc zdrowiej , he . :crazysex:
    • 0

    #5
    jagódk29

    jagódk29

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 23 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Kobieta
    • Miasto:Kraków
    A tu się mylisz Turbody... w rękawie z karkówki wytopi się cały tłuszcz a sos który powstanie możemy wykorzystać do podgrzania mięsa np. na drugi dzień bo kto robi tylko jeden plaster ;-) A z grilla dobre jest na gorąco później robi się twarde jak kość ;-( bo jest suche. Ale każdy robi tak jak mu smakuje ;-)
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników


    Najważniejsze działy: Kulturystyka | Dieta | Przepisy | Trening | Doping | Fitness | MMA
     Zamknij okienko