Skocz do zawartości

Zdjęcie

Przecier pomidorowy a koncentrat

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
GYMAHOLIC

GYMAHOLIC

    Na KFD prawie jak w domu ;)

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1543 postów
  • Wiek: 24
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Planeta FM
    • Staż [mies.]: lata
    Jaka jest róznica w składzie między nimi? Czy obie te formy pomidorów sa zdrowe i która lepsza?
    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemanko, w tym przypadku, mogę polecić Ci takie produkty (dla ułatwienia przygotowałem boks ze zdjęciami):




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    defxdefx

    defxdefx

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 530 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Krosno
    • Staż [mies.]: 14+
    Koncentrat jak sama nazwa mówi to skoncentrowany przecier pomidorowy. Jest bardziej przetworzony.
    Sam przecier jest rzadki i od razu gotowy do spożycia (do zup, sosów itp)
    Koncentrat rozrabiasz z wodą i na tym tworzysz danie :)

    Ja osobiście polecam przecier.
    Co do koncentratu to na jego bazie sam sobie możesz ketchup zrobić. Proporcje sam załap. koncentrat, chili, zioła, jogurt natur i masz extra ketchup bez syfów :)

    W każdym razie czy przecier, czy konc jest lepszym rozwiązaniem niż gotowe sosy czy ketchupy
    • 1

    #3
    GYMAHOLIC

    GYMAHOLIC

      Na KFD prawie jak w domu ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPip
    • 1543 postów
  • Wiek: 24
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Planeta FM
    • Staż [mies.]: lata
    A na redukcji który lepszy na bazę do sosów?
    • 0

    #4
    defxdefx

    defxdefx

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 530 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Krosno
    • Staż [mies.]: 14+
    Przecier.
    Chociaż tu ciężko mówić o kaloryczności.
    Mi osobiście na przecierze bardziej smakuje.

    Zawsze wybieraj to co najmniej przetworzone.
    To nawet wzrokowo widać. Weź sobie łyżkę przecieru i łyżkę koncentratu i zobacz wizualnie co przeszło większą obróbkę.
    Takie porównanie do wszystkiego możesz zastosować.
    Z mniej przerobionym organizm musi sobie dłużej radzić, co przyczynia się do większego spalania.
    • 0

    #5
    Puchałke

    Puchałke

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Nowi na forum
    • PipPipPipPip
    • 930 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Wrocław
    • Staż [mies.]: 25
    pomidory w puszcze, albo przecier pomidorowy. Ja bazuję na przecierach mamuśki:)
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników


    Najważniejsze działy: Kulturystyka | Dieta | Przepisy | Trening | Doping | Fitness | MMA
     Zamknij okienko