Skocz do zawartości

Zdjęcie

Platki owsiane GÓRSKIE CZY ZWYKŁE?

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
Darek92

Darek92

    Nowy na pokładzie

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 38 postów
  • Wiek: 22
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 13
    ktore sa lepsze, gorskie czy zwykle?
    o wiele lepiej wchodza mi zwykle, bo zalewam mlekiem wkladam na pol minuty do mikrofali i sa miekkie i rozpuszczaja sie w ustach, gorskie zas, nawet jak wkladam na minute, sa dosc twarde i musze dlugo mielic zebami.
    ich ig jest takie samo? jesli tak, to nie bede kupowal gorskich.
    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemanko, w tym przypadku, mogę polecić Ci takie produkty (dla ułatwienia przygotowałem boks ze zdjęciami):




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    Pre Fountain

    Pre Fountain

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 197 postów
  • Wiek: 20
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: ++
    Górskie są lepsze - mają niższy ig
    • 0

    #3
    adamrzow

    adamrzow

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 346 postów
  • Wiek: 21
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Rzeszów
    • Staż [mies.]: 14
    wg mnie spokojnie mozesz zwykle zjadac.
    • 0

    #4
    BOSSY

    BOSSY

      Bóg spamu ;)

    • Spec
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 19844 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    Zwykłe to zazwyczaj inna nazwa górskich %-)
    • 0

    #5
    ptakasraka

    ptakasraka

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 192 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 28
    A platki owsiane blyskawiczne moga byc ?
    • 0

    #6
    :Robak:

    :Robak:

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 1052 postów
  • Wiek: 22
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Lublin
    nie mogą ze względu na wysokie IG. Wybieraj górskie/zwykłe.
    • 0

    #7
    korek92

    korek92

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 610 postów
    • Płeć:Mężczyzna

    Zwykłe to zazwyczaj inna nazwa górskich %)


    Napewno? Bo np. Kupiec sprzedaje zwykłe (czerwone opakowanie) i górskie (różowe/fioletowe opakowanie). Czyli sprzedają ten sam produkt tylko w różnych opakowaniach pod innymi nazwami? %)
    Chyba jednak się czymś różnią (tylko nie wiem czym %-) )
    • 0

    #8
    squixy

    squixy

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 30 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Mężczyzna
    Górskie są bardziej (drobniej) zmielone.
    • 0

    #9
    NaturalOne

    NaturalOne

      KFD to mój dom ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2781 postów
  • Wiek: 22
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:UK
    • Staż [mies.]: Rośnie
    Jeśli chodzi o wartości odżywcze, najlepsze są w tej kwestii płatki zwykłe. Są one poddawane mniejszej obróbce technologicznej w stosunku do płatków błyskawicznych czy górskich. Z tego co wiem maja też mniejsze IG. Kolejną zaletą płatków zwykłych, a i blyskawicznych jest to, że nadają się one do spożycia bez obróbki termicznej (oczywiście lepsze walory smakowe uzyskuje się po ugotowaniu), w przypadku górskich obróbka jest konieczna. Osobiście jem tylko i wyłącznie płatki owsiane zwykłe.
    • 0

    #10
    :Robak:

    :Robak:

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 1052 postów
  • Wiek: 22
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Lublin
    a powiedz mi jakiej 'obróbce technologicznej' poddawane są płatki górskie ?
    • 0

    #11
    arshalo

    arshalo

      Na KFD prawie jak w domu ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPip
    • 1304 postów
  • Wiek: 22
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 12
    gorskie sa bardziej przetworzone od zwyklych, jednak maja mniejszy ig. na konkurecyjnym forum byl post w ktorym caly sposob produkcji byl wytlumaczony.
    • 0

    #12
    kamilftw

    kamilftw

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 1193 postów
  • Wiek: 22
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 36

    gorskie sa bardziej przetworzone od zwyklych, jednak maja mniejszy ig. na konkurecyjnym forum byl post w ktorym caly sposob produkcji byl wytlumaczony.


    odświeże temat, ma ktoś dokladne info na ten temat? Albo moglby mi ktos podeslac link do tego artykulu bo nie moge znalezc

    paranoja z tym dosłownie, nie wiem czy brac Gorskie ekstra ( te w opakowaniu jak mąka ), gorskie kupca czy zwykle kupca. Na chlopski rozum to zwykle powinny miec najnizszy IG bo najmniej przy nich jest kombinowane, pisze tylko ze poddane tej obrobce hydrotermicznej, a w gorskich dochodzi jeszcze jeden aspekt i nie wiem czy to wplywa pozytywnie czy negatywnie. Ja zylem i zyje w przekonaniu ze gorskie maja IG 40 ale zaczyna mi sie to nie podobac.



    i troche off topu bo nie chce nowego tematu:
    Jakie IG ma makaron pelnoziarnisty? na serio nigdzie tego nie ma a moze ktos ma info. skoro durum ma niski IG a pelnoziarnisty to niby zdrowszy to powinien miec jeszcze nizszy
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników


    Najważniejsze działy: Kulturystyka | Dieta | Przepisy | Trening | Doping | Fitness | MMA
     Zamknij okienko