Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jak zrobic sos pomidorowy

- - - - - zrobic pomidorowy

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
dipsy99

dipsy99

    Wczuwa się w forum

  • Uzytkownicy
  • PipPip
  • 149 postów
Witam! Czy wiecie jak zrobic sos pomidorowy ? :-D Nie mam żadnego pomysłu, a robię dziś obiad z ryżem, do którego przyda mi się sosik z pomidorków. Licze na Waszą pomoc :-D
  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemanko, w tym przypadku, mogę polecić Ci takie produkty (dla ułatwienia przygotowałem boks ze zdjęciami):


  • KFD Dietetyczna Galaretka - 345 g (aż 50 porcji)KFD Dietetyczna Galaretka - 345 g (aż 50 porcji) 24.00 zł 22.99 zł
  • MET-Rx Size UP 2270gMET-Rx Size UP 2270g 169.00 zł 148.99 zł
  • Brutal Nutrition BLOX - 360gBrutal Nutrition BLOX - 360g 149.00 zł 105.00 zł
  • Activlab TCM Powder 500gActivlab TCM Powder 500g 47.00 zł 39.99 zł
  • ActivLab Ultra Energy 60 kaps.ActivLab Ultra Energy 60 kaps. 21.00 zł 18.99 zł
  • UNS AAKG 250gUNS AAKG 250g 89.00 zł 64.9 zł


  • Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    kartun

    kartun

      Wczuwa się w forum

    • Uzytkownicy
    • PipPip
    • 148 postów
    Przepis na naprawde przepyszny sosik, od mojej znajomej:

    3 łyżki koncentratu pomidorowego

    0,5 litra wody

    1 kostka rosołkowa

    2 łyżeczki mąki pszennej

    1 lyzeczka maki ziemniaczanej

    1 lyzka masla


    1,5 szklanki wody gotujemy po czym wrzucamy do niej kostkę rosołkową. Po około 3 minutach gotowania dodajemy koncentrat. Dodajemy do tego mąkę rozmieszana w połowie szklanki wody i gotujemy na wolnym ogniu przez 6 minut. Pod koniec gotowania dodajemy masło. Sos można doprawiać wedle gustu, ale w takiej postaci też jest niepowtarzalny :-) Smacznego :-D
    • 0

    #3
    Platina.mm

    Platina.mm

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 10 postów
  • Wiek: 21
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Strzelce Kraj.
    Przepis bardzo dobry, ale nie dodaje masła bo sosik potem za masłowy taki :)
    Dodatkowo dodaje ziół prowansalskich - dzięki temu sosik ma taki ziołowy aromat i smak
    Polecam z makaronem (rurki)
    • 0

    #4
    maguras

    maguras

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 302 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Gliwice
    ja zawsze jak robie miecho, dusze je dolewajac troche wody na patelnie... miecho wczesniej przyprawione... do tej wody tak jak kolega wyzej koncentrat pomidorowy... zageszczam maka(rozpuszcam lyzeczke w odrobinie wody i wlewam), doprawiam do smaku i jest miecho z sosem.
    Jak nie chce pomidorowego to zageszczam bulion ktory powstal podczas duzenia miecha i tez jest sosik...
    • 0

    #5
    spy.pl

    spy.pl

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 278 postów
  • Wiek: 24
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Gdańsk
    • Staż [mies.]: >32
    najprostszy sposob:

    myjesz pomidory, robisz na nich 4 naciecia, 2 od gory i 2 od dolu, zalewasz wrzatkiem, czekasz chwile, zdejmujesz skore i kroisz na male kawalki do garnka, bez wody/oliwy
    pozniej na srednim lub na malym ogniu trzymasz to, nie musi byc pod przykrywka, gotowe ;-)
    oczywiscie jego gestosc bedzie zalezala od pomidorow i od tego jak dlugo trzymales

    ze swojej strony powiem tylko ze jak dodasz pod koniec oliwki, bazylie i kurczaka jest super
    • 0

    #6
    xxxpopek

    xxxpopek

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 10 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Tarnobrzeg
    • Staż [mies.]: 18
    Witam ja robię w zimie z pomidorów w puszcze.
    oliwa z oliwek na patelnie, cebulka w drobna kostkę lub piórka jak kto lubi lekko posolona, ja daję vegety i łyżeczkę sosu sojowego trzeba ja poddusić, potem dodajesz pomidorki w puszce bez skóry, rozbijasz łyżką widelcem jeżeli są cale, ząbek czosnku zmiażdżony lub pół łyżeczki w granulkach, łyżeczkę mielonej papryki ostrej, może być słodka jak ktoś nie lubi ostrej, bazylia według uznania ja daję około jednej łyżeczki suszonej dobrze roztartej w dłoniach, łyżeczkę suszonego oregano również roztarte w dłoniach, podusić wszystko i gotowe, fajnie smakuje z kurakiem z makaronem.
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników


    Najważniejsze działy: Kulturystyka | Dieta | Przepisy | Trening | Doping | Fitness | MMA
     Zamknij okienko