Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jak długo gotować kasze gryczaną i w jakiej ilości wody?

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
fqqs

fqqs

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 149 postów
  • Wiek: 24
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 24
    jak dlugo gotowac kasze gryczana i w jakiej ilosci wody ? dzieki z gory za pomoc, bo nie wiem czy dorbze robie - wrzucam aksze do garnka i zalewam wrzatkiem tak, zeby wody bylo wiecej o 2-3 cm. potem gotuje na wolnym ogniu jakies 8-10 min. mowie o kaszy niepalonej oczywiscie
    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemanko, w tym przypadku, mogę polecić Ci takie produkty (dla ułatwienia przygotowałem boks ze zdjęciami):




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    Malgas

    Malgas

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 977 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Lublin
    • Staż [mies.]: 4 lata
    Na prawde jestes taki glupi? Masz wszystko napisane na opakowaniu a jak nie to google.pl, po cholere zakladac taki glupi temat?
    • 0

    #3
    fqqs

    fqqs

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 149 postów
  • Wiek: 24
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 24

    Na prawde jestes taki glupi? Masz wszystko napisane na opakowaniu a jak nie to google.pl, po cholere zakladac taki glupi temat?

    sam zes głupi kozaczku netowy

    nie mam opakowania bo kasze kupowalem w workach przezroczystych, bez zadnych etykiet.

    a na google podaja tylko do palonej, albo sa duze rozbieznosci

    ASzel ->> dzieki

    ale te 15 to chyba ciut za dlugo bo robi sie troche papka z tego

    Edytowany przez fqqs, 16 lipiec 2010 - 19:19 .

    • 0

    #4
    Lapaman

    Lapaman

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 86 postów
  • Wiek: 22
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 000
    Droga eksperymentu w tym przypadku wystarcza bo kupisz kasze z innego źródła/sklepu i nawet przy niepalonej nie będzie pasować z jakiś powodów ja tak miałem w przypadku palonej. Jedna po pewnym czasie był agit a z drugiej po tym samym zrobiła się papka. Możesz tez zalać wrzątkiem i poczekać aż napęcznieje dawniej chyba tak się robiło.
    • 0

    #5
    korek92

    korek92

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 610 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    Malgas naprawdę jesteś taki głupi? Skoro pyta to znaczy, że na opakowaniu takiej informacji nie ma...

    Ja kupowałem kaszę jednej firmy, ostatnio kupiłem inna i na żadnej nie było podanego czasu gotowania.
    Po kilku gotowaniach doszedłem do wniosku, że optymalnie jest gotować ok. 10 minut (od zagotowani wody, na małym ogniu oczywiście).

    Edytowany przez korek92, 17 lipiec 2010 - 07:09 .

    • 0

    #6
    ziom111

    ziom111

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 172 postów
  • Wiek: 22
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    Jak mówisz, że 15 za długo to gotuj 10, jak będzie dobra to doszedłeś do tego ile ją gotować... czy nie można wykazać odrobiny inteligencji...
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników


    Najważniejsze działy: Kulturystyka | Dieta | Przepisy | Trening | Doping | Fitness | MMA
     Zamknij okienko