#1
Napisany 25 maj 2013 - 00:20

Doradca KFD
Siemka, sprawdź ofertę specjalną:

Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:
#2
Napisany 25 maj 2013 - 08:10

http://www.kfd.pl/zb...ów-247488.html/
poczytaj ten artykuł Artykuły o tłuszczach nasyconych i nienasyconych
na dole
#3
Napisany 25 maj 2013 - 08:44

Ja widzę herezję, jak zdrowsze są produkty odtłuszczone to artykulik o Kant dupy rozbić... Jeszcze dopisz ,że jedno jajko całe na 2 dni.... Bo cholesterol...http://www.kfd.pl/zb...ów-247488.html/
poczytaj ten artykuł Artykuły o tłuszczach nasyconych i nienasyconych
na dole
#4
Napisany 25 maj 2013 - 08:55

Orzechy,masło orzechowe oliwa z oliwek :)
#5
Napisany 25 maj 2013 - 09:00

Nie ma czegoś takiego jak podział tłuszczy na zdrowe i niezdrowe . To wynik manipulacji politycznych z połowy XX wieku.
Spokojnie możesz (a raczej powinieneś) dodać smalec, tłuste mięso, całe jaja, śmietanę najlepiej ponad 30% . Oliwy z oliwek nie musisz wcale pić. Masło orzechowe to jakies gówno też.
PS: Jesli tłuste mięso, kwasy nasycone szkodziłyby człowiekowi i powodowały choroby to cywilizacja ludzka by nie przetrwała. Wyobraźcie sobie człowieka paleolitu, który upolował mamuta zjadł chude mięso a tłuste wyrzucił. Jakoś mi się to nie widzi. Po 2 taki jaskiniowiec miał niby dostęp do oliwy z oliwek??
A ta moda na odtłuszczane produkty (szczególnie na tym forum) to jakaś totalna porażka.
Jakby coś moge dać odpowiednie artykuły na poparcie moich przekonań.
#6
Napisany 25 maj 2013 - 09:27

Dla czego lowcarbo na masę? Jaki bilans btw sobie ustaliłeś?
#7
Napisany 25 maj 2013 - 09:31

pamiętaj aby dieta zawierała tłuszcze nasycone oraz nienasycone
#8
Napisany 25 maj 2013 - 10:53

Tak jak wyżej, dorzuć więcej tłuszczy nasyconych, daj masło, olej kokosowy, śmietankę 30%, od czasu do czasu orzechy, mięso. Nie bój się tłuszczy. Jak chcesz to możesz też dołożyć olej MCT, który jest genialnym źródłem energii.
#9
Napisany 27 maj 2013 - 04:58

Orzechy,masło orzechowe oliwa z oliwek :)
Orzechy ziemne to nie orzechy nawet... A uwierz mi samemu sie długo robi. Orzechy mam ale troche drogo wychodzą a ja lubię zjeść 100g , co daje mi 5zl dzienne na same orzechy... Nie opłacalne..
Przykładowy grill w sobotę ... Karkóweczka, poledwiczki posmarowane masełkiem. I taka sprawa jeszcze jakie maslo proponujecie zakupić? Bo nie miałem w zwyczaju go jeść?
#10
Napisany 27 maj 2013 - 05:00

Dla czego lowcarbo na masę? Jaki bilans btw sobie ustaliłeś?
To jest przy założeniu leangains 14h post/10h jem ( 4 posiłki , co 2,5h) btw 2gB/kgmc wegli tylko po treningu ok 100-140g reszta tłuszcz ok 200g moze ciut wiecej ok 3000kcal, w dni nietreningowe wegli do 50-70g. Nie wliczam do bilansu sałat,pomodoro czy ogórków
#11
Napisany 27 maj 2013 - 08:30

http://www.kfd.pl/zb...ów-247488.html/
poczytaj na dole o tej diecie masz artykuł,może się dowiesz czegoś ciekawego
#12
Napisany 27 maj 2013 - 13:18

Nie ma czegoś takiego jak podział tłuszczy na zdrowe i niezdrowe . To wynik manipulacji politycznych z połowy XX wieku.
Ekhm, tłuszcze trans i wszelkie utwardzone gówna?
Daj te artykuły, ja zawsze chętnie coś poczytam
#13
Napisany 27 maj 2013 - 14:10

http://www.kfd.pl/zb...ów-247488.html/
poczytaj na dole o tej diecie masz artykuł,może się dowiesz czegoś ciekawego
Do kogo ta wycieczka? Powiedz mi jeszcze mądrość z cyklu ze IF to tylko wysokie węgle. I że masa na 3h oknie jedzenia wejdzie... Jak to herezja.
#14
Napisany 27 maj 2013 - 14:51

Źródła izomerów trans w żywności
Naturalnym źródłem kwasów tłuszczowych trans jest mleko i mięso przeżuwaczy – powstają one w ich żołądku (żwaczu) z nienasyconych kwasów tłuszczowych pod wpływem działania bakterii Butyrivibrio fibrisolvens. Podane wartości w nawiasach odnoszą się do procentowego udziału tłuszczów trans w tłuszczu ogółem.
Mleko (3,9 – 5,2%)
Masło (4 – 6,1%)
Sery (3,6 – 5,7)
Mięso wieprzowe (0,2 – 2,2%)
Mięso wołowe (2,8 – 2,9%)
Baranina (4,3 – 9,2%)
Drób (0,2 – 1,7%)
Sztuczne – powstające podczas utwardzania olejów roślinnych:
Margaryny twarde (kostkowe) (do 56%)
Margaryny miękkie (kubkowe) (0 – 20%)
Miksy (mieszanki masła i margaryny) (2,4 – 14,8%)
Frytki, fast – food (12 – 35%)
Popcorn (27 – 34%)
Zupy i sosy instant (8 – 18%)
Ciastka, biszkopty i herbatniki (1 – 28%)
Ciastka drożdżowe (32%)
Produkty czekoladowe (7,86%)
#15
Napisany 27 maj 2013 - 17:31

No tłuszcze trans rzeczywiście nie są zdrowe , ale chodziło mi o to ze tluszcze nasycone wcale nie są złe. Artykuły mogę podesłąć na priw.
#16
Napisany 27 maj 2013 - 17:42

Dokładnie, jak Ski jumper napisał, nie ma co się bać tłuszczy zwierzęcych, a ja nawet oparłem na nich dietę, tylko na nich, 0 tłuszczy roślinnych i jestem bardzo zadowolony, libido jakby wystrzelilo pod sufit
Na innych forach obalono już ten mit o tłuszczach, lecz na tym forum cały czas je odradzają
smalec, śmietana, jaja, tłuste mięso - super sprawa
#17
Napisany 27 maj 2013 - 18:06

Na innych forach obalono już ten mit o tłuszczach, lecz na tym forum cały czas je odradzają
smalec, śmietana, jaja, tłuste mięso - super sprawa
Tutaj z tego co widzę to nawet elita KFD zaleca jogurty i sery light, zero % tłuszczu. Paranoja jak dla mnie.
#18
Napisany 27 maj 2013 - 18:08

Kiedyś może do nich dotrze, swoją drogą ciekawe co za kolejne 10 lat będą negować ?
#19
Napisany 27 maj 2013 - 18:20

Pewnie już nikt, jak dla mnie każdy może sobie stosować taki sposób odżywiania jaki chce, ale po co zachęcać innych do złego odżywiania. Przykład - IF, opychanie się ww, wyeliminowanie tłuszczy do minimum i picie jakiś rakotwórczych napojów z aspartamem. Oczywiście aspartam im nie zaszkodzi, jak to twierdzą.
Więc moim zdaniem niech każdy robi jak uważa, ale do jasnej cholery niech nie mydli młodym oczu, że masa węglowodanów, aspartamy i inne gówna pozostaną bez wpływu na zdrowie.
#20
Napisany 27 maj 2013 - 18:24

Na innych forach obalono już ten mit o tłuszczach, lecz na tym forum cały czas je odradzają
smalec, śmietana, jaja, tłuste mięso - super sprawa
Tutaj też tylko nie wszyscy są reformowalni
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników