Skocz do zawartości

Zdjęcie

Źródła tłuszczy w diecie na masę

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
uzytkownik_851983

uzytkownik_851983

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 63 postów
Witam, mam pytanie odnośnie stosowania oleju z pestek winogron w diecie na mase. Czytałem trochę na temat tego oleju i spotykam się z różnymi opiniami więc jak to w końcu jest? Jest to odpowiednie (wartościowe) źródło tłuszczy w diecie czy lepiej skupić się na podstawie(oliwa?)?? Jak ten olej ma się na tle innych źródeł tłuszczy?? Dodam, że innymi źródłami tłuszczy w moim wypadku są też orzechy, migdały, oliwa z pierwszego tłoczenia, olej lniany..

Czekam na konstruktywne opinie B-) Z góry dzięki!!
  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
uzytkownik_808004

uzytkownik_808004

    Się rozkreca

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 265 postów
jezeli uzywasz orzechow olivy i oleju lnianego po co Ci jeszcze jakies pestki ? to czego uzywasz teraz nie wystarczy ? a jezeli juz to pestki mozesz smialo dodac do diety :)
  • 0

#3
uzytkownik_851983

uzytkownik_851983

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 63 postów
Pewnie ze by wystarczylo tylko, ze ja jestem zwolennikiem roznorodnosci w diecie dlatego pytam o zamienniki :-D a zdziwiony bylem jak na jakims forum ktos porownal ten olej z pestek winogron do oleju slonecznikowego.. stad to pytanie :-P
  • 0

#4
uzytkownik_230030

uzytkownik_230030

    Team KFD

  • Partner KFD
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 26420 postów

Witam, mam pytanie odnośnie stosowania oleju z pestek winogron w diecie na mase. Czytałem trochę na temat tego oleju i spotykam się z różnymi opiniami więc jak to w końcu jest? Jest to odpowiednie (wartościowe) źródło tłuszczy w diecie czy lepiej skupić się na podstawie(oliwa?)?? Jak ten olej ma się na tle innych źródeł tłuszczy?? Dodam, że innymi źródłami tłuszczy w moim wypadku są też orzechy, migdały, oliwa z pierwszego tłoczenia, olej lniany..

Czekam na konstruktywne opinie B-) Z góry dzięki!!


Olej z pestek winogron ma nieco inny profil składników odżywczych co oliwa czy orzechy/
Stanowi bogate źródło flawonoidów oraz witaminy E.
Olej z pestek winogron jest świetny do smażenia- jego temperatura dymienia to aż 251 stopni.
Jeśli budżet ci na to pozwala to jak najbardziej możesz go dodać.
  • 0

#5
uzytkownik_851983

uzytkownik_851983

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 63 postów
Okej, dzięki!!
  • 0

#6
uzytkownik_143473

uzytkownik_143473

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 196 postów
Pomijając fakt, że w oleju z pestek winogron stosunek omega 6 do omega 3 to 72:1 to czemu nie?
  • 0