Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zmarnowane 10 lat

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
lukario

lukario

    Nowy na pokładzie

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 4 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: 120
    Cześć Panowie,
     
    Ćwiczę na siłowni od jakichś 10 lat po 2-4 razy w tygodniu. Obecnie 32 lata. 
    Nawet miałem 3 lata ścisłego trzymania diety z liczeniem kalorii na wadze i różnie od 2200 kcal do prawie nawet 4000 kcal dziennie.
    Niestety pomimo zaangażowania i naprawdę ciężkich treningów przez tyle lat wyglądam przeciętnie, a nawet powiem że nie widac abym chodził na siłownię. 
    Nie wiem co jest nie tak sobie myślałem i że to po prostu genetyka. Mój brat zresztą też słabe wyniki mimo wielu lat treningów.
    Dodam że wciąż robię serie 60tką na tzw. klatę, a waga 79 kg przy 176cm.
    Wyniki więc mega marne.
    Pomyślałem, że coś jest nie tak, że mięśnie nie rosną, a trenuje ciężej niż wiele osób które wyglądają o wiele lepiej.
     
    Zrobiłem badania i bardzo nisko wyszedł mi testosteron wolny i wysokie shgb. Wygląda na to, że to jest przyczyną że mięśnie mi nigdy nie chciały rosnąć. Oczywiście okazuje sie, że inne objawy jak brak pewności siebie, często brak energii to też może być efekt tego.
     
    Nazwa badania
    Data
    Wartość
    Normy
     
    Testosteron wolny (s)
    8,87 pg/ml
    9,1 - 32,2
     
    Bałko wiążące hormony płciowe - SHBG
    10-08-2019
    SHBG (s)
    65,7 nmol/l
    11,4 - 52,3
     
    Estradiol - E2
    10-08-2019
    Estradiol (s)
    77,08 pmol/l
    28 - 156
    Estradiol (jedn.tradyc.)
    21,04 pg/ml
    7,63 - 42,6
     
    Hormon folikulotropowy - FSH
    10-08-2019
    FSH
    1,88 U/l
    1,5 - 12,4
     
    Hormon luteinotropowy - LH
    10-08-2019
    LH (s)
    4,82 U/l
    1,7 - 8,6
     
    Hormon tyreotropowy - TSH
    10-08-2019
    TSH (s)
    4,870 mU/l
    0,270 - 4,200
     
    Prolaktyna - PRL
    10-08-2019
    PRL (Prolaktyna)
    163,3 mU/l
    98 - 456
     
    Testosteron - T
    10-08-2019
    Testosteron
    13,2 nmol/l
    9,9 - 27,9
     
    Wapń całkowity - surowica
    10-08-2019
    Wapń (s)
    9,86 mg/dl
    8,6 - 10
     
    Na pewno pójdę z wynikami do endokrynologa. Pytanie jednak do was co powinien mi przepisać, aby zacząć w końcu osiągać efekty adekwatne do włożonego wysiłku.
     

     


    • 0

    #2
    OnGear

    OnGear

      Wczuwa się w forum

    • Nowi na forum
    • PipPip
    • 160 postów
  • Wiek: 40
    • Płeć:Mężczyzna
    Może będzie próbował ruszyć przysadkę semami (klomifen, tamoksyfen) albo się zlituje i się nie będzie bawił i da Ci teścia - to wersje optymistyczne. Możesz stać przy swoim i narzekać na niską samoocene itd, ogarnięty lekarz powinien myśleć nie o normach tylko jak się pacjent z tym czuje. Pesymistyczne pogoni Cię bo wynik teścia całkowitego jest jeszcze w widełkach, tak samo jak hormony gandotropowre. Dorob jeszcze wyniki ft3 I ft4.
    • 0

    #3
    MarcinG

    MarcinG

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 59 postów
  • Wiek: 41
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:poznań
    • Staż [mies.]: 72

    jak ja poszedłem do edo to mi dał 1 strzał omnadernu co 25 dni :lol:

    na twoim miejscu na razie obniżył bym shbg do 30 i obserwował badaniami co będzie się działo

    dorzucił suple wyczyścił miche podbił białko i sprawdził czy nie ma nadczynności


    • 0

    #4
    lukario

    lukario

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 4 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: 120

    Wyniki dla:

           fT3
    3,45 pmol/l
    3,1 - 6,8
    fT4
    15,9 pmol/l
    12 - 22

    Dietę mam opanowaną, bo kiedyś przez 3 lata się bawiłem w liczenie kalorii, kurczak 3 razy dziennie i te sprawy. Staram się zdrowo jeść, zdrowe tłuszcze, dobre źródła białka, białko zresztą  też kupiłem. Kreatynę też biorę mix 5 form. Teraz dosyć nisko z kalorycznośćią, bo redukuje przy 176 cm wzrostu mam 80 kg, ale na biodrach i brzuchu ciągle tłuszcz, ale to podejrzewam, że w związku z hormonami i niskim testosteronem, bo zawsze z tym miałem problem.
    Do endo będę szedł i prosił o teścia. Podejrzewałem, że z hormonami coś jest nie tak od zawsze, bo powiększone sutki, biodra większe, strasznie chude nadgarstki, bo 16 cm. Klatka nie taka typowa męska. Stawiam na hipogonadyzm.
    Witamin łykam sporo plus ashwagandę, rhodiola, bacopa. Witaminę D brałem 10 tys jednostek, ale zszedłem do 5 tys, bo już miałem poziom bliski toksyczności. Dokupiłem też johambinę i redox extreme. Staram sie zapewnić wszystko, co potrzebuje organizm, ale tego teścia nie przeskoczę bez dostarczenia z zewnątrz, bo ponowiłem badanie i wolny wyszedł jeszcze niżej chociaż juz w pierwszym badaniu był poniżej normy. Więc wizyta u lekarza i ktoś mi powiedział, że Nebido lub Prolungatum.
    Naprawdę przez te 10 lat się nie opierdzielałem, a efekty marne i czytałem rózne opracowania, dieta, sen, relaks, nawet medytowałem, ale idzie do przodu marnie. Niestety pewnych rzeczy nie przeskoczę i jedna nadziej to w lekarzu.


    • 0

    #5
    lukario

    lukario

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 4 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: 120

    Jestem po wizycie u lekarza i mam testosterum prolongatum 100 mg co dwa tygodnie. NIe jest to duża dawka, ale może coś ruszy.
    Co do wysokiego SGBH podobno nie ma jakiegoś sposobu na jego zbicie. Czy może wy znacie?


     

    Edytowany przez lukario, 23 sierpień 2019 - 22:19 .

    • 0

    #6
    kabas7

    kabas7

      KFD to mój dom ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2219 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    oczywiście że shbg można obniżyć, ale z lekarzem ci się to nie uda bo oni się na tym nie znają.
    tak samo jak i nie uda ci się z nim ogarnąć htz.
    100mg co 2 tyg to skrajna głupota
    jeżeli chcesz trzymać tescia w górnej normie to bierz te 100mg co 3/4 dni i nie zapomnij o podawaniu małych dawek hcg, miej też pod ręką IA (inhibitor aromatazy)

    wgl jestem zdziwiony że ci testosteron wypisał

    Edytowany przez kabas7, 23 sierpień 2019 - 22:30 .

    • 0

    #7
    OnGear

    OnGear

      Wczuwa się w forum

    • Nowi na forum
    • PipPip
    • 160 postów
  • Wiek: 40
    • Płeć:Mężczyzna

    Nie musi w gornej przeciez, chodzi poki co o to zeby bylo lepiej niz jest. Ostatnio gdzies o tym pisalem ze lekarze nie czaja bazy ze tego testa w tej prolce jest 72mg. Przy biciu raz na 2 tygodnie od 9 dnia bedzie nie przyjemny zjazd. Kolega powinien poczuc towar przy biciu raz na 10dni, dla mnie spoko opcja raz na tydzien - wtedy sie jeszcze koncowki naloza. Jesli chodzi o efekt anaboliczny to racje co te 3,5 dnia powinien sete walnac. Sam musisz zdecydowyc czy wchodzisz na bombe, czy lecisz tylko dla poprawy samopoczucia.


    • 0

    #8
    alekmail

    alekmail

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 21 postów
  • Wiek: 49
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 0

    Hormon tyreotropowy - TSH
    10-08-2019
    TSH (s)
    4,870 mU/l
    0,270 - 4,200
     
     
    Tarczyce masz jebniętą.
    Od tego zacznij zanim wejdziesz na bombę.

    • 0

    #9
    lukario

    lukario

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 4 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: 120

     

    Hormon tyreotropowy - TSH
    10-08-2019
    TSH (s)
    4,870 mU/l
    0,270 - 4,200
     
     
    Tarczyce masz jebniętą.
    Od tego zacznij zanim wejdziesz na bombę.

    Podwyższone TSH jest prawdopodownie skutkiem przyjmowania jodu (Płynu Lugola). Przyjmuje raz na dwa dni jakieś 7mg.


    Spróbuję więc z opcją co około 10 dni. Mam się zgłosić za dwa miesiące, a mam 10 strzałów.


     


    • 0

    #10
    kabas7

    kabas7

      KFD to mój dom ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2219 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    wypi**dol tego lugola bo zajeżdża ziębą
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko