Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zioła kuchenne

- - - - - ziola kuchenne ziola kuchenne

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
c.cola

c.cola

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 150 postów
hejka, zacząłem ostatnio trochę pichcić w kuchni. Tak jakoś spodobało mi się gotowanie. Póki co dopiero się uczę, niekiedy eksperymentuję, ale muszę przyznać że sprawia mi to ogromną frajdę. Chciałbym się zapytać może bardziej doświadczonych kucharzy/kucharek ode mnie o zastosowanie ziół kuchennych? Do jakich potraw najlepiej dodawać zioła? Pozdrawiam.
  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
Vanitka

Vanitka

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 73 postów
Zioła, zarówno te suszone jak i świeże od dawna mają zastosowanie w kuchni. Zioła nie tylko podkreślają naturalny smak potraw, ale także powodują je łatwiej strawnymi. Dzieje się tak z powodu zwiększonego wydzielania śliny i soków żołądkowych. Zioła kuchenne nie tylko ułatwiają trawienie, ale także oczyszczają krew i uodparniają organizm na wiele dolegliwości. Warto je więc stosować :-)
  • 0

#3
laleczka23

laleczka23

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 139 postów
Facet i gotuje, nie codziennie się takich spotyka :brawo:
Co prawda nie znam się zbyt dobrze na ziołach i ich zastosowaniu w kuchni, wiem jednak że tłuste i ciężkostrawne potrawy można i należy doprawiać intensywniej. Zawsze jednak pamiętać trzeba o zasadzie, że przyprawy nie mogą przygłuszyć naturalnego smaku składników spożywczych, chyba że taka dominacja stanowi istotę dania.
Ja najczęściej w kuchni używam majeranku, ziół prowansalskich, liścia laurowego, ziela angielskiego, bazylii, itp. Tak więc takie podstawowe. Powodzenia w dalszym gotowaniu :-)
  • 0




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

 Zamknij okienko