Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zawartość białka w produktach

- - - - - zawartooec bialka produktach

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
uzytkownik_768865

uzytkownik_768865

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 157 postów
Hej! Interesuje mnie jaka jest zawartość białka w poszczególnych produktach? Takie skumulowane informacje na temat konkretnych produktów ? Będę bardzo wdzięczny za pomoc, nigdzie nie moge tego znaleźć.
  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
uzytkownik_155459

uzytkownik_155459

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 131 postów
Jak powszechnie wiadomo najwiecej białek znajdziesz w nabiale, mięsie i rybach. Dlatego napisz Ci przykładowe wartości, w tych własnie produktach. W serach jajach i soi wyglada to mniej wiecej tak: 2% Smietanka 30%, 8% Tofu, 13% Jajko kurze, 17% Ser Feta, 19% Gorgonzola, 20% Mozzarella, 24% Camembert, 26% Gouda, 34% Soja, 36% Parmezan, 37% Maka sojowa. W miechu natomiast tak: 15% Wieprzowina z puszki, 17% Swinskie/Wolowe/Kurze serce, 18% Szynka, wedzona i suszona, 18% Kaczka, 19% Kurczak gotowany, 20% Kurczak pieczony, 20% Watróbka, 20% Indyk, 20% Baranina, 21% Cielecina, 21% Salami, 22% Wolowina, 22% Wieprzowina, 22% Piers kurczaka. Co do ryb wyglada to mnie wiecej tak:17% Morszczuk, 18% Okoń, 18% Szczupak, 18% Karp, 18% Jesiotr, 19% Makrela, 19% Sardynka, 20% Losos, 22% Tunczyk. To powinno Ci wystarczyc :-)
  • 0