Hej! Interesuje mnie jaka jest zawartość białka w poszczególnych produktach? Takie skumulowane informacje na temat konkretnych produktów ? Będę bardzo wdzięczny za pomoc, nigdzie nie moge tego znaleźć.

Zawartość białka w produktach
Rozpoczęte przez
uzytkownik_768865
, wrz 06 2009 19:38 (
1 odpowiedzi na ten temat
)
zawartooec bialka produktach
#1
Napisany 06 wrzesień 2009 - 19:38

#2
Napisany 07 wrzesień 2009 - 09:57

Jak powszechnie wiadomo najwiecej białek znajdziesz w nabiale, mięsie i rybach. Dlatego napisz Ci przykładowe wartości, w tych własnie produktach. W serach jajach i soi wyglada to mniej wiecej tak: 2% Smietanka 30%, 8% Tofu, 13% Jajko kurze, 17% Ser Feta, 19% Gorgonzola, 20% Mozzarella, 24% Camembert, 26% Gouda, 34% Soja, 36% Parmezan, 37% Maka sojowa. W miechu natomiast tak: 15% Wieprzowina z puszki, 17% Swinskie/Wolowe/Kurze serce, 18% Szynka, wedzona i suszona, 18% Kaczka, 19% Kurczak gotowany, 20% Kurczak pieczony, 20% Watróbka, 20% Indyk, 20% Baranina, 21% Cielecina, 21% Salami, 22% Wolowina, 22% Wieprzowina, 22% Piers kurczaka. Co do ryb wyglada to mnie wiecej tak:17% Morszczuk, 18% Okoń, 18% Szczupak, 18% Karp, 18% Jesiotr, 19% Makrela, 19% Sardynka, 20% Losos, 22% Tunczyk. To powinno Ci wystarczyc
