#1
Napisany 14 sierpień 2013 - 18:56

No i mniej wiecej ile czasu po wyciagnieciu beda sie rozmrazac?
Doradca KFD
Siemka, sprawdź ofertę specjalną:

Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:
#2
Napisany 14 sierpień 2013 - 19:05

Możesz, a ile będą się rozmrażać to zależy od temp. otoczenia.
#3
Napisany 14 sierpień 2013 - 19:11

Ja tak robię tylko dzielę sobie piersi z kurczaka na 150 g (chyba zacznę po 200) tylko u mnie nie leży to dłużej w zamrażarce niż 5 dni.Rozmrozi sie wkilka godzin,chyba że od razu gotujesz.
#4
Napisany 14 sierpień 2013 - 19:12

do garnka z wodą wrzuć (woda z kranu zwykla)i ze 2 h juz powinno być ok, nawet szybciej.
#5
Napisany 14 sierpień 2013 - 19:16

W sumie zastanawiam się czy jak wyjmuję zamrozoną pierś i wrzucam od razu do wrzątku i gotuję to czy taka zmiana temperatur jest dobra dla białka ?
#6
Napisany 14 sierpień 2013 - 19:36


Myslicie zeby do garnka nalac cieplej/letniej wody i wrzucic piers?
#7
Napisany 14 sierpień 2013 - 19:39

Tak. w ten sposób szybciej rozmrozisz pierś.
#8
Napisany 14 sierpień 2013 - 19:52

Możesz tak robić,ale piers będzie smakować jak podeszwa.
Polecam inwestycje w mikrofale z funkcją odmrażania
#9
Napisany 14 sierpień 2013 - 20:32

Możesz tak robić,ale piers będzie smakować jak podeszwa.
Polecam inwestycje w mikrofale z funkcją odmrażania
mam taka, ale czy mieso nie traci na smaku?
#10
Napisany 14 sierpień 2013 - 22:43

Nie z mikrofalówki jest spoko smak tylko musisz uwazac zeby nie ugotowac miesa juz w mikro i wtedy bedzie git :)
#11
Napisany 14 sierpień 2013 - 23:20

Odradzam rozmrażać w mikrofalówce. Jak ja raz próbowałem tak zrobić to po wyjęciu mięso śmierdziało, miejscami wyglądało na nadgotowane, a w środku jeszcze zmrożone. Mam dosyć nowy model mikrofalówki, raczej nie jakiś szajs. Najlepiej wrzucić mięso do garnka z ciepłą wodą i nie ma różnicy w smaku.
#12
Napisany 15 sierpień 2013 - 11:20

nie wiem jak ci mocno zamrażalnik zamarza ale jak ja odmrażam pierś to wrzucam do garnka i wlewam zimną wodę i zanim ryż się ugotuje to pierś już da się pokroić.
#13
Napisany 15 sierpień 2013 - 12:54

#14
Napisany 15 sierpień 2013 - 13:02

pół godziny spokojnie starczy tak jak ci mówię do zimnej wody i za jakiś czas wylej i znowu zimną i raz dwa i rozmrożona.
#15
Napisany 15 sierpień 2013 - 17:22


#16
Napisany 15 sierpień 2013 - 19:14

pół godziny spokojnie starczy tak jak ci mówię do zimnej wody i za jakiś czas wylej i znowu zimną i raz dwa i rozmrożona.
Pół godziny rozmrażasz kurczaka ? ale już pokrojone filety czy całe piersi ? Bo jeżeli całe piersi to albo słabo jest mięso zmrożone albo masz jakąś magiczną wodę
#17
Napisany 15 sierpień 2013 - 19:23

#18
Napisany 16 sierpień 2013 - 18:46

W takim razie bez problemu wyłóż poł godz. wczesniej i wstaw do garnka.
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników