Witam ! z racji tego że mam bardzo mało czasu na przygotowywanie posiłków mam pytanie. Czy jesli ugotuję sobię większą ilość piersi z kurczaka a następnie ją zamrozę to czy po rozmrozeniu i ponownym podgrzaniu nie straci ona jakiejs części swoich wartości odżywczych ? Z góry dzięki za pomoc :)
#1
Napisany 04 kwiecień 2013 - 07:51

#2
Napisany 04 kwiecień 2013 - 08:32

Wartości odżywczych nie straci, ale wg mnie może stracić walory smakowe. Więc generalnie mrozić można.
#3
Napisany 04 kwiecień 2013 - 08:42

jak ugotujesz pierś z kurczaka to nie musisz jej mrozić spokojnie wytrzyma kilka dni w lodówce. mięso gotowane to nie mięso surowe i może leżeć kilka dni bez problemu, najważniejsze żeby było suche czyli tak pod półprzykryciem żeby nie wyschło i żeby też nie zbierała się wilgoć bo wtedy może rozwinąć się pleśń. a jeżeli np upieczesz zmieloną pierś cos ala pieczeń rzymska to może śmiało jeszcze dłużej leżeć.
#4
Napisany 04 kwiecień 2013 - 12:44

Nie nie traci wartosci , ale trzymaj je zamkniete w pojemniku, co do rozmrozenia slaba opcja , lepiej robic czesciej wtedy masz lepsze walory smakowe
#5
Napisany 05 kwiecień 2013 - 10:00

Dzięki za pomoc chłopaki :) Niech masa będzie z wami :D
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników