Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zagęszczanie sosu - jogurt naturalny typu greckiego

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
Mesia

Mesia

    Nowy na pokładzie

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 44 postów

Witam, z racji że lubię gęsty sos postanowiłem poszukać zdrowszego zamiennika mąki. Znalazłem informacje że jogurt naturalny grecki może się tutaj nadać. I teraz pytanie - czy jeżeli gotuje sos na 3-4 dni, porcjuje mięso z sosem w 4 małych plastikowych pojemniczkach na żywność szczelnie zamkniętych to czy zagęszczać już pod koniec gotowania całość czy przez 3/4 dni sos się zepsuje i zagęszczać każdorazowo dopiero w momencie podgrzewania danego dnia?


  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:
Odżywka typu CARBO , Ostrowia WPC 80% | Smak naturalny co dodac zeby mialo jakis smak??? , naturalny szejk , jogurt , Napoje typu LIGHT

#2
Great.R32

Great.R32

    Wczuwa się w forum

  • Nowi na forum
  • PipPip
  • 143 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Szklarska Poręba
    • Staż [mies.]: 96

    Hey ^^
    smiało możesz zagęścić odrazu przy gotowaniu. Ja bym polecał tylko smietane. Ze wzgledu na smak. Wliczasz w makro i będzie okey.
    I sie nie popsuje przez 3/4 dni jak będzie w lodówce.


    • 0

    #3
    JakTyToRobisz

    JakTyToRobisz

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPipPip
    • 5990 postów
  • Wiek: 35
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:WARSZAWA
    • Staż [mies.]: 2010

    Witam, z racji że lubię gęsty sos postanowiłem poszukać zdrowszego zamiennika mąki. Znalazłem informacje że jogurt naturalny grecki może się tutaj nadać. I teraz pytanie - czy jeżeli gotuje sos na 3-4 dni, porcjuje mięso z sosem w 4 małych plastikowych pojemniczkach na żywność szczelnie zamkniętych to czy zagęszczać już pod koniec gotowania całość czy przez 3/4 dni sos się zepsuje i zagęszczać każdorazowo dopiero w momencie podgrzewania danego dnia?

    a dlaczego jogurt jest niby zdrowszy od mąki, nie rozumiem tej logiki, przecież to zupełnie dwa inne produkty  :KFD:  ja zagęszczam mąką ziemniaczaną i nie mam z tym problemu


    • 0

    #4
    manior15

    manior15

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 446 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Wieluń
    • Staż [mies.]: 10
    Siemię lniane mielone dobrze zagęszcza

    Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka


    • 0

    #5
    Great.R32

    Great.R32

      Wczuwa się w forum

    • Nowi na forum
    • PipPip
    • 143 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Szklarska Poręba
    • Staż [mies.]: 96

    A ze smakiem nie ma problemu?
    Bo jadlem raz płatki owsiane z mlekiem i siemie lniane mielone i było paskudne.


    • 0

    #6
    manior15

    manior15

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 446 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Wieluń
    • Staż [mies.]: 10
    Ja różnicy w smaku nie odczuwam. Różni się konsystencja niż byś zagęszczał zwykłą mąka. Jest takie..hm.. glutowate;) choć to pewnie też kwestia odpowiedniego dawkowania siemienia.

    Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka


    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko