Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wyniki badań przed cyklem z krótkim tesciem

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
Wlomar

Wlomar

    Nowy na pokładzie

  • Nowi na forum
  • Pip
  • 4 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Staż [mies.]: 48
Trochę się zaniepokoiłem wynikami,ale proszę o wasze opinie czy powinno się skończyć to wizytą u endokrynologa .
Ewentualnie co jeszcze zrobić przed 1 cyklem...
Testosteron wolny 3,96 pg/ml zakres referencyjny 1,00-28,28
Estradiol <5.00 pg/ml zakres ref. 25,80 -60,70
Cholesterol całkowity 209mg/dł norma 115-190
HDL 48,6 mg/dł norma 40
LDL 134,2 mg/dł
ALT 33 U/L norma 0-41
AST 35 U/L norma 0-40
Mam 32 lata proszę poradę czy ten teść i estradiol nie są niepokojąco nisko.
  • 0

#2
4nanas

4nanas

    Się rozkreca

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 658 postów
  • Wiek: 39
    • Płeć:Mężczyzna
    Tak jest dość nisko, za nisko. Dziwne tak niskie estro. Jak sie czujesz? stawy ok, nie bolą? Cyklu bym nie zaczynał w tym momencie. Udaj się najlepiej do endo. Szkoda, że LH i FSH nie zrobiłeś badań. Przydałyby się też na wizytę u lek. Ogarnij tylko jakiegoś kumatego, polecałbym wizytę prywatnie.
    • 0

    #3
    Wlomar

    Wlomar

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 4 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 48
    Stawy tj kolana ,ale wiąże to z pracą idę w piątek do Endo .A możliwe że jest to powiązane z niedoczynnoscian tarczycy.
    • 0

    #4
    4nanas

    4nanas

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 658 postów
  • Wiek: 39
    • Płeć:Mężczyzna
    Tak. Jeśli się nie myle to właśnie od niskiego estro być może masz nasilone problemy z stawami/kolanami. Niedoczynnosc tarczycy jak najbardziej.
    • 0

    #5
    Osolemijo

    Osolemijo

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPip
    • 98 postów
  • Wiek: 51
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 14
    Jeszcze teść całkowity by się przydał
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników