Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wyniki badania tarczycy - niski poziom ft4

* * * * - 1 głosów

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
dibol82

dibol82

    Nowy na pokładzie

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 32 postów
  • Wiek: 39
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Manchester
    • Staż [mies.]: 10 lat

    jak w temacie zrobilem badania tarczycy bo mam w planie redukcje z t3 ktorego nigdy nie stosowalem tylko clen,efka itp. Mam pewne watpliwosci czy wszystko ok z moja tarczyca I czy niski poziom testosternu moze miec wplyw na ft4. moje wyniki to- tsh 1,578 ulU/ml norma 0,550-4,780

                                                                                        ft3 3,37 pg/ml  norma  2,3-4,2

                                                                                        FT4 0,79 ng/dl  norma  0,89-1,76

                                                                                        

    cykl byl z propa,mastera I wina 10 tyg. badania byly zrobione w tydzien po odstawieniu soku.

    po przerwie 2 tyg.  testosterone spadl do poziomu 55,75ng/dl   przy normie 241-827 sprawa normalna.

     

    moje pytanie czy moge bezpiecznie leciec z t3 przy niskim ft4 ?

     


    • 0

    #2
    Electrohunter

    Electrohunter

      Ryjówkarz Kokardo-Aksamitny

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 18027 postów
  • Wiek: 44
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Czarnobyl
    • Staż [mies.]:

    Wypełnij datę urodzenia w profilu.


    • 0

    #3
    dibol82

    dibol82

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 32 postów
  • Wiek: 39
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Manchester
    • Staż [mies.]: 10 lat
    Ok wpisana.
    • 0

    #4
    Electrohunter

    Electrohunter

      Ryjówkarz Kokardo-Aksamitny

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 18027 postów
  • Wiek: 44
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Czarnobyl
    • Staż [mies.]:

    Taka zmiana jak w twoim przypadku nie jest niczym poważnym. Idąc do endokrynologa dostaniesz prawdopodobnie receptę na Euthyrox w niskiej dawce aż do uzyskania poprawy i jest duże prawdopodobieństwo że FT4 zostanie w ten sposób ustabilizowane na odpowiednim poziomie. Myślę że niskie dawki T3 w niczym nie zaszkodzą, ale przy jakiejkolwiek patologii tarczycy powinieneś jednak najpierw skontaktować się z lekarzem bo jest to bardzo ważny hormon a igranie z tarczycą jest niebezpieczne.


    • 0

    #5
    dibol82

    dibol82

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 32 postów
  • Wiek: 39
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Manchester
    • Staż [mies.]: 10 lat
    Jestem od ponad roku ON. 2 razy lecialem mase i 2 razy wycinalem w tym czasie . Teraz 3 tyg. Odpoczynku zrobiłem od czego kolwiek takie czyszczenie... może dlatego takie niskie ft4 z tego co czytałem to czynników może być wiele ?. Elektro o jakich dawkach mówisz 25-50 max? Nigdy nie brałem t3 a chcem się pod zawody dociać lepiej
    • 0

    #6
    Electrohunter

    Electrohunter

      Ryjówkarz Kokardo-Aksamitny

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 18027 postów
  • Wiek: 44
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Czarnobyl
    • Staż [mies.]:

    Jeśli ma to być dawka terapeutyczna to 25mcg. Jeśli masz zamiar palić tłuszcz pod zawody to musisz dać w ostatniej fazie przygotowań tren(może być łączony z masteronem) z winstrolem, dodać do tego jakiś inhibitor aromatazy i wrzucić T3 w dawce 75-100mcg. Jeśli nie dasz trenu to będzie tobie trudniej uzyskać odpowiednie napompowanie mięśni z racji niskiego poziomu glikogenu i użycia T3 które dodatkowo cię "spłaszczy". Wtedy trzeba próbować bawić się z dietą. Jeśli będziesz już na etapie docelowego poziomu BF to zostanie tylko odwadnianie. Musisz też wiedzieć że takie "manewry" odbiorą ci chęć do życia...jest to gwarancja złego samopoczucia...zwłaszcza jak jeszcze do tego konkretnie obetniesz węgle.


    • 0

    #7
    dibol82

    dibol82

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 32 postów
  • Wiek: 39
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Manchester
    • Staż [mies.]: 10 lat
    Przygotowania zaczynam o poniedziałku będzie to 12 tyg do daty show.
    Plan taki mam 1-12 tren ace
    1-10 prop
    6-12 master
    6-12 wino lub oxa
    Teraz jak w to wkaponowac t3, clen i może ari i w jakich dawkach bo takiego kombo jeszcze nie robiłem
    • 0

    #8
    Electrohunter

    Electrohunter

      Ryjówkarz Kokardo-Aksamitny

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 18027 postów
  • Wiek: 44
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Czarnobyl
    • Staż [mies.]:

    Nie potrzebujesz clenu tutaj. Masz tu taki stack że musiałbyś mieć naprawdę kiepską fizykę by nie dociąć się wystarczająco. Zamiast tego clenu daj jakiś IA, przyda się zdecydowanie bardziej niż clenbuterol. I nie dawaj oxy. Daj koniecznie winstrol i to tak żeby wyjść na scenę przynajmniej w 6-tym lub lepiej w 7-mym tygodniu jego przyjmowania.


    • 0

    #9
    dibol82

    dibol82

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 32 postów
  • Wiek: 39
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Manchester
    • Staż [mies.]: 10 lat
    Ok Elektro mógłbyś mi to wszystko rozpisac jak ty to widzisz. ..
    Mój poziom bf to około 10% tak na oko + -
    • 0

    #10
    Electrohunter

    Electrohunter

      Ryjówkarz Kokardo-Aksamitny

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 18027 postów
  • Wiek: 44
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Czarnobyl
    • Staż [mies.]:

    1-12 prop 100-->75mg ed

    1-12 tren A 50-->75mg ed
    6-12 master 50mg ed
    6-12 wino 30-->50mg ed

    5-12 a-dex 0.25-->0.5-->1mg(ostatnie dwa tyg) ed

    1-12 HCG 500iu ew

    4-12 T3 25/50/50/75/100/100/100/100/75mcg ed
     

    Tam gdzie masz strzałki między dawkami to trzeba przejść z niższej na wyższą lub odwrotnie dawkę w ostatnich tygodniach przygotowań. 

    Efekt dodatkowo można poprawić dodając HGH od samego początku przygotowań. Nawilżaj i dbaj o skórę bo będzie miała prawo się przesuszać.


    • 0

    #11
    dibol82

    dibol82

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 32 postów
  • Wiek: 39
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Manchester
    • Staż [mies.]: 10 lat

    fajnie

    rozumiem propa dac 75 pod koniec a tren podbic do 100 lub wiecej?

    co do wina jest jakis inny srodek zastepczy? 5 tyg. temu wlasnie skonczylem wino i mam troche watrobke porobiona. Leci hepa i esensiale,no moze bedzie ok


    • 0

    #12
    Electrohunter

    Electrohunter

      Ryjówkarz Kokardo-Aksamitny

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 18027 postów
  • Wiek: 44
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Czarnobyl
    • Staż [mies.]:

    Szkoda by było nie dać wina bo to środek idealny na tę okazję. Uwypukli wszystko i ściągnie sporą część wody spod skóry. Dodatkowo z trenem działa elegancko. Jeśli dobry tren to tak jak masz tam napisane 75mg ed powinno wystarczyć...100mg dziennie to już dawka która może cię przystopować przez skutki uboczne, ale sam będziesz wiedział lepiej jak reagujesz. Propa później obniż...bo w niczym nie pomoże.


    • 0

    #13
    dibol82

    dibol82

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 32 postów
  • Wiek: 39
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Manchester
    • Staż [mies.]: 10 lat
    Zobacze jak tren działa i wtedy zdecyduje do jakich dawek dojść. Winko fajna sprawa tylko daje po wątrobie . Zrobię badania za 4-5 tyg i się Zobaczy co i jak. dzięki
    • 0

    #14
    dibol82

    dibol82

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 32 postów
  • Wiek: 39
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Manchester
    • Staż [mies.]: 10 lat

    hej witam jestem juz po zawodach. 3 miejsce nie tak zle.. ale moglo by byc lepiej. Elektro mam takie pytanie ! myslalem o kolejnym starcie za niecale 6 tyg. 17 listop. tylko jak rozplanowac sprzet.. koncowke zrobilem tak jak pisales tren-100 ed dalem tyle bo slaby mi sie trafl. master-100ed,prop 50ed koncowka I na 5 dni przed koncem uciolem calkiem. ari ostatnie 2 tyg. 1g , t3 75 ed do dnia zawodow wino szlo 50mg ostatnie tyg.  teraz od niedzieli NIC TYLKO JEM I PIJE WODE jak to dalej rozegrac ? co by znowu za te pare tyg. byc w 100% formie...


    • 0

    #15
    Electrohunter

    Electrohunter

      Ryjówkarz Kokardo-Aksamitny

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 18027 postów
  • Wiek: 44
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Czarnobyl
    • Staż [mies.]:

    Trochę ciężko będzie bo 6tyg to krótka przerwa a zarazem na tyle długa że trudno przez taki okres czasu cały czas trzymać formę startową. Ja bym odpuścił by dobrze wykorzystać okno anaboliczne które teraz masz otwarte. Organizm chłonie wszystko jak gąbka i bardzo łatwo zrobić trochę konkretnych kilogramów. Można walczyć, ale na twoim miejscu bym odstawił toksyczne specyfiki i wykorzystał walory super wydajnego metabolizmu i trochę odpoczął.


    • 0

    #16
    dibol82

    dibol82

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 32 postów
  • Wiek: 39
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Manchester
    • Staż [mies.]: 10 lat

    hej myslalem aby tak zrobic ale korci mnie zeby jescze wtedy wystartowac. Wiecej wina bym nie bram bo za dlogo, tren juz daje sie we znaki. dupa jak sito nie wspomne o udach ha ha niewiem juz sam. Moze masz racje masowac? kilogramy ida latwo teraz,pare w trzy dni. To jak najlepiej wykorzystac teraz ta luke? mam pod reka wszystko lacznie z gh I slinem I peptydami z czego gh I slinu nigdy jeszcze nie probowalem, mialo to byc wlasnie na taka okazje po zawodach kiedy okno anab.. jest  'otwarte"


    • 0

    #17
    Electrohunter

    Electrohunter

      Ryjówkarz Kokardo-Aksamitny

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 18027 postów
  • Wiek: 44
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Czarnobyl
    • Staż [mies.]:

    Tak w ogóle to gratuluje 3-ciego miejsca. Czy debiut czy nie to i tak jest to dobry wynik. Ja bym teraz zawody odpuścił i wystartował z masą korzystając z tego o czym pisałem wyżej. Długi test + deca/npp ewentualnie + eq od zaraz. Po ok 8-miu tyg dajesz do tego metanabol. Warto użyć jakiegoś inhibitora prolaktyny(cabaser, dostinex itp) podczas brania deki. Jeśli jesteś zdecydowany na GH to można dać od zaraz 5-6iu ed na start już zda egzamin. Wtedy razem ze startem mety dajesz 25mcg T3. Kończysz metę i po niej startujesz z insą. Jak będziesz zdecydowany to można będzie to jakoś rozpisać. 


    • 0

    #18
    dibol82

    dibol82

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 32 postów
  • Wiek: 39
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Manchester
    • Staż [mies.]: 10 lat
    Dziękuję. Nie do końca byłem zadowolony z formy może dlatego że nie dałem gh bo dopiero teraz dostałem aptekę a innego szkoda kasy ładować takie moje zdanie. Jeśli chodzi o masowanie to jak najbardziej tak. Przespalem się z tym i doszłam do wniosku ze masz racje ciężko będzie utrzymać się z formą jeszcze te parę tyg. Ok to rozpisz mi coś konkretnego jak możesz bardzo proszę. Gh mam aptekę to 5-6 iu urwie mi kończyny. .. myślałem nad 2-3 na początek ?
    • 0

    #19
    Electrohunter

    Electrohunter

      Ryjówkarz Kokardo-Aksamitny

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 18027 postów
  • Wiek: 44
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Czarnobyl
    • Staż [mies.]:

    Apteka GH czy też dobry under i tak potrzeba go więcej niż 2-3iu bo to jest dawka stosowana wyłącznie w celu odnowy biologicznej a tobie potrzeba czegoś więcej niż odnowa... ;) Skoro nigdy nie brałeś GH to możesz wystartować od mniejszej dawki by nie doświadczyć problemów ze snem a później ją zwiększyć. Napisz też jaką masz insulinę. 


    • 0

    #20
    dibol82

    dibol82

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 32 postów
  • Wiek: 39
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Manchester
    • Staż [mies.]: 10 lat

    ok dam 2-3 na poczatek potm dam wiecej o ile funduszy starczy ha ha. insa bedzie taka jaka zalecisz krotka-dloga. wolalbym krotka latwiej kontrolowac..


    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko