Jump to content

Photo

Wyniki badan na cyklu

- - - - -

  • Please log in to reply

#1
koks10000

koks10000

    Zbanowany

  • Zbanowany
  • PipPip
  • 72 posts
  • Wiek: 33
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 100

    TSH 3.860 0.400 - 4.000 

    ft4 0.92 0.89-1.76 

    ft3 4.40 1.80-4.20 

    estradiol 114 0.0-56 

    prolaktyna 1.1 2.5-17.0 

    progesteron 0.36 0.27-0.90 


    podwyzszone lekko ft4 jaka moze byc przyczyna? prolaktyne z 5x powyzej normy zbilo w 3 tygodnie do pozniej normy cabaserem :) czy testosteron moze miec wplyw na tarczyce? 


    • 0

    #2
    Feomathar

    Feomathar

      KFD Platinum

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3381 posts
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 2010

    Przyczyny może nie być żadnej, możesz mieć naturalnie taki poziom, robiłeś badania przed cyklem?


    • 0

    #3
    koks10000

    koks10000

      Zbanowany

    • Zbanowany
    • PipPip
    • 72 posts
  • Wiek: 33
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 100

    nie...ale rozmawialem z ogarnietym lekarzem mowil ze jesli TSH jest w normie to jesli t3 lub t4 nie sa w normie to przyczyny szukac trzeba gdzie indzej nie w tarczycy...ale cabaser zbil estro w 3 tygodnie srogo...


    • 0

    #4
    Feomathar

    Feomathar

      KFD Platinum

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3381 posts
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 2010

    Tylko tsh masz blisko górnej granicy, a ft3 trochę nad. Wyniki są jak najbardziej ok, nie masz się czym martwić. 
     


    • 0

    #5
    koks10000

    koks10000

      Zbanowany

    • Zbanowany
    • PipPip
    • 72 posts
  • Wiek: 33
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 100

    prolaktyna byla 3 tygodnie temu norma od 2,5 - 17 a bylo 85 jakos a teraz 1.1...po 3 tygodniach cabaseru...dawka 2mg week...moze sie komus przyda taka informacja


    • 0




    0 user(s) are reading this topic

    0 members, 0 guests, 0 anonymous users

     Zamknij okienko