#1
Napisany 19 styczeń 2012 - 20:22

#2
Napisany 19 styczeń 2012 - 21:19

#3
Napisany 19 styczeń 2012 - 21:33

#4
Napisany 19 styczeń 2012 - 21:40


j/w olej lniany lub z pestek winogron najlepszy,do smażenia może być PAM.Osobiście piję lniany.
#5
Napisany 19 styczeń 2012 - 21:40

co to jest te extra virgin? to ze niby sa rodzaje oliwy z oliwek ? ktora najlepsza w budowaniu masy ;D?
stary, na świecie od cholery jest tych rodzajów, wyjedź do włoch a zobaczysz.My tu tamu tylko chyba z 3 rodzaje w sklepach

#6
Napisany 19 styczeń 2012 - 22:04

#7
Napisany 19 styczeń 2012 - 22:13


#8
Napisany 19 styczeń 2012 - 22:26


#9
Napisany 19 styczeń 2012 - 22:50

a co to za różnica ?? I olej treca i oliwa z oliwek to tłuszcze
jakie ma to znaczenie :D
ma, bo liczy się jakość tłuszczy.Idąc twoim tokiem myślenia można również zjeść pół kilo smalcu z olejem rzepakowym.Przecież i to tłuszcz, i to.
#10
Napisany 19 styczeń 2012 - 23:08

#11
Napisany 30 styczeń 2012 - 09:39

smalcu nie zalecam, ale olej rzepakowy przecież ma wysoką jakość! Tak na prawdę to jeden z najlepszych tłuszczów - zdrowy dla serca, ma dużo witamin, sporo omega-3 (może nie tyle co lniany, ale lniany za to szybko się psuje).ma, bo liczy się jakość tłuszczy.Idąc twoim tokiem myślenia można również zjeść pół kilo smalcu z olejem rzepakowym.Przecież i to tłuszcz, i to.
#12
Napisany 30 styczeń 2012 - 15:48

smalcu nie zalecam, ale olej rzepakowy przecież ma wysoką jakość! Tak na prawdę to jeden z najlepszych tłuszczów - zdrowy dla serca, ma dużo witamin, sporo omega-3 (może nie tyle co lniany, ale lniany za to szybko się psuje).
tylko że oleje rzepakowe typu "kujawski z pierwszego tłoczenia" to są oleje rafinowane, które nie są dobrym źródłem tłuszczy.
Olej rzepakowy jak najbardziej, jednak musi być pozyskany metodą tłoczenia na zimno, generalnie jak każde wartościowe źródło tłuszczy w postaci oleju/oliwy
#13
Napisany 30 styczeń 2012 - 15:52

#14
Napisany 30 styczeń 2012 - 16:42

bo przecież u nas rośnie masa rzepaku - to pije się oliwę.
przykre ale prawdziwe...
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników