#1
Napisany 23 styczeń 2011 - 20:58

Doradca KFD
Siemka, sprawdź ofertę specjalną:

Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:
#2
Napisany 23 styczeń 2011 - 21:11

#3
Napisany 23 styczeń 2011 - 21:13

Z żóltkami przystopuj . Masa miesniowa a tluszczowa-tluszcze to co innego.
czyli od tluszczy tak samo się zbiera jak od węgla? bo gdzieś czytałem że jedząc omlety z całych jaj można chudnać bo węgla nie ma
#4
Napisany 23 styczeń 2011 - 21:14

#5
Napisany 23 styczeń 2011 - 21:18

no właśnie a jak jest ze sporzyciem tluszczy?Za tycie odpowiada w głównej mierze odpowiadają węglowodany - ich nadmiar odkładany jest w tkance tłuszczowej.
#6
Napisany 23 styczeń 2011 - 21:31

Jeżeli nie jesteś pewny jak to wygląda w Twojej diecie, przelicz po prostu bilans BTW i ewentualnie rozważ zastąpienie całych jaj samymi białkami (np. 3 całe + 2 białka).
#7
Napisany 23 styczeń 2011 - 21:40

tłuszczu mam 0,4-0,5/kmc węgla 4,0 /kmc a białka 3,1/kmcTyje się od nadmiaru kalorii. Jeden gram tłuszczu ma ponad dwukrotnie większą wartość energetyczną od takiej samej ilości węglowodanów czy białek - stąd też trzeba na niego uważać.
Jeżeli nie jesteś pewny jak to wygląda w Twojej diecie, przelicz po prostu bilans BTW i ewentualnie rozważ zastąpienie całych jaj samymi białkami (np. 3 całe + 2 białka).
Edytowany przez kalady, 23 styczeń 2011 - 21:49 .
#8
Napisany 23 styczeń 2011 - 21:52

Edit; białko daj na 2,2g tłuszcz na 0,7/1 (jeśli to masówka) węglowodanami rozpocznij od 5g , typ budowy swój znasz ?
#9
Napisany 23 styczeń 2011 - 22:04

keidyś byłem spaślakime treaz waże 75 i jakos tak narazie stoje z wagą, nie wiem jaka budwoa no ogólnie to szeroki jestem w barach i klacie, ale mięśnie to mi bardzo marnie rosna ;/Tyje się tylko i wyłącznie od dodatniego bilansu kalorycznego ale w co przytyjesz czy w tt czy w mięśnie to już zależy od składników odżywczych.. możesz pić olej i póki nie przekroczysz Twojego zapotrzebowania to nie przytyjesz w tłuszcz. Ogólnie dieta na masę opiera się na trzymaniu tłuszczy i białek na równym poziomie a manipulowaniu węglowodanami.. stoisz na wadze zwiększasz jak zbyt szybko rośniesz to zmniejszasz itp. pozdro
Edit; białko daj na 2,2g tłuszcz na 0,7/1 (jeśli to masówka) węglowodanami rozpocznij od 5g , typ budowy swój znasz ?
#10
Napisany 23 styczeń 2011 - 22:16


0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników