#1
Napisany 18 styczeń 2015 - 23:51

Waze np ryz sype na wage 100 gram i gotuje potem mam go 500 no ale liczymy przed obrubka termiczna tu proporcje przykladowe.
Sytuacja - robie watrobke drob. 600 gram kupuje robie i mam na patelni wszystko i z tego 100 gram sobie brac , bo inaczej bym musial po kolei robic .
Temat banalny ale juz sam nie.wiem :D
Doradca KFD
Siemka, sprawdź ofertę specjalną:

Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:
#2
Napisany 18 styczeń 2015 - 23:54

Ważne aby dzienne zapotrzebowanie się zgadzało a i tak sądzę, że starasz brać się w miarę równe porcje ;]
To też zależy na ile tą watróbkę dni robisz jak na jeden dzień to ok jak na więcej to smaż osobno bo w jeden dzień strzelisz nadmiar a w detugi możesz np niedobór 200kcal zrobić.
Tak wszystko przed obróbką.
#3
Napisany 18 styczeń 2015 - 23:58

#4
Napisany 19 styczeń 2015 - 00:01

Nie musi być każdy posiłek dokładny co do grama.
Co do wątróbki - możesz zrobić na 2 dni... Podzielisz wartości na 2 i Ci wyjdzie w przybliżeniu ile zjadłeś dziennie.
Treba sobie upraszczać życie, a nie utrudniać. I myśleć!
Zważ twaróg w opakowaniu i bez - będziesz miał odpowiedź.
15g to mało, folia może tyle ważyć.
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników