Skocz do zawartości

Zdjęcie

Warzywa - jak przygotowywać, by nie traciły na wartości

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
nocturne95

nocturne95

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 170 postów

W jaki sposób przyrządzacie warzywa typu marchewka/brokuły w swojej diecie? Jak wycisnąć z niego więcej przetwarzając a nie tracąc tego co wartościowe?


  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
Diablo9816

Diablo9816

    KFD Silver

  • KFD pro
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2383 postów
  • Wiek: 24
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Zamosc
    • Staż [mies.]: 37
    Najzdrowsze sa surowe ,rowniez gotowane sa dobre i nie traca wartosci ,smazone wchlaniaja duzo tluszczy wiec sa kakoryczne chyba ,ze bez tluszczu na patelni smazysz.
    • 0

    #3
    heirate96

    heirate96

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 244 postów
    • Płeć:Mężczyzna

    jw, ja osobiście najczęściej gotuje bo i takie mi najlepiej smakują, jeszcze zostaje gotowanie na parze.


    • 0

    #4
    lMAGO

    lMAGO

      Zbanowany

    • Mod
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 27667 postów
  • Wiek: 100
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Piźdichowo dolne

    Najzdrowsze sa surowe ,rowniez gotowane sa dobre i nie traca wartosci ,smazone wchlaniaja duzo tluszczy wiec sa kakoryczne chyba ,ze bez tluszczu na patelni smazysz.

    bez tłuszczu się nie smaży tylko praży i nie dość, że tak psujesz patelnie to jeszcze jeśli mowa o teflonie uwalniają się groźne dla zdrowia związki, albo patelnia chociaż delikatnie nasmarowana tłuszczem, albo pam, aczkolwiek ja tam z tłuszczem nie widzę żadnego problemu bo to niby czemu nie daćtych 5g co zazwyczaj siędo ryżu (czy innego posiłku) dodaje do usmażenia warzyw? przecież na jeden pieron wyjdzie


    • 0

    #5
    Massive`

    Massive`

      Extreme Bodybuilding

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 63869 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Trójmiasto
    • Staż [mies.]: 13 lat

    Jedz głównie surowe.

    Jesli chcesz poddac obóbce termiczne np brokuły polecam parowar.

    Ostatnio również rozsmakowałem się w sokach wielowarzywnych bez dodatku soli i cukru.


    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko