Skocz do zawartości

Zdjęcie

Waga kurczaka

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
Xiord

Xiord

  • KFD pro
  • PipPipPip
  • 457 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Gdańsk
    • Staż [mies.]: Rośnie

    Witam, jeżeli kupuje 1kg kurczaka i go usmaże na patelni to po smażeniu waży dużooo mniej.

    Przykładowo 100g przed smażeniem - 50g po smażeniu

     

    A więc, jeżeli ktoś je 100g kurczaka w posiłku to tego przed obróbką termiczną czy po?


    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    adkens

    adkens

      Bóg spamu ;)

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 20376 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna

    wszystko ważymy przed obróbką 


    • 0

    #3
    Xiord

    Xiord

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 457 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Gdańsk
    • Staż [mies.]: Rośnie

    Tak myślałem, ale wolałem się upewnić : )

     

    Dzięki kolego.


    • 0

    #4
    GS1

    GS1

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPip
    • 1706 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Mężczyzna

    Ja przeważnie ważę po obróbce bo jak zwykle zapominam zrobić tego przed. Później dodaje 30% bo właśnie tyle plus minus ubywa po mojej obróbce i jest spoko.


    • 0

    #5
    Xiord

    Xiord

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 457 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Gdańsk
    • Staż [mies.]: Rośnie

    Kurczaczek usmażony.

    600g kuraka przed smażeniem, 420g po usmażeniu, czyli 100g-70g tak jak mówiłeś, wyszło idealnie 30% :D


    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników