Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tuszka z kurczaka - wytapialny tłuszcz?

- - - - - tuszka kurczak tłuszcz

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
Kaiji

Kaiji

    Się rozkreca

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 420 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Katowice
    • Staż [mies.]: 16

    Słuchajcie szkoda mi żywności marnować, bo zakupiona została taka tuszka - miałem ją wszamać na cheat day, ale nikomu nie chciało się robić. :D

     

    http://www.ilewazy.p...szka-z-kurczaka

     

    waży jakoś 1850g ( czyli jadalnych pewnie ( z 1500-1550g ) i miałbym ją na pół z ojcem ( mama to chce koniecznie upiec ), czyli jakieś 800g.

     

    I teraz mam takie pytanie - jak tu sprawa wygląda z tłuszczem?

    Nie jestem ekspertem kulinarnym / od makrów, ale mama mówi, że ten tłuszcz się wytopi i hmm...to tak faktycznie zachodzi?

    I ile % tego tłuszczu może się od tak wytopić?

     

    Ta tuszka wyliczyłem wyszłaby jakoś:

     

    135gB

    65gT

    ~około 1200 kcal

     

    więc pomyślałem, że jednorazowo wejdzie w makro ale...no właśnie - jak to będzie z tym tłuszczem?

     

    Może ktoś wyjaśnić?

    Dzięki. :D

     

     

     


    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    Kaiji

    Kaiji

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 420 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Katowice
    • Staż [mies.]: 16

    Panowie podbijam - co z tym tłuszczem?


    • 0

    #3
    Hellscream

    Hellscream

      KFD Platinum

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPipPipPip
    • 12076 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Kielce

    Nikt nie jest wróżką.

    Kiedyś piekłem całe kuraki w piekarniku, to w zależności od tego z jakiej metody/przepisu korzystałem, czasu pieczenia, temperatury tak się ten tłuszcz wytapiał; więcej/mniej.


    • 0

    #4
    Kaiji

    Kaiji

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 420 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Katowice
    • Staż [mies.]: 16

    Czyli faktycznie spora część tego tłuszczu może się wytopić?

     

    Generalnie moja mama jest kucharką, która zawsze używa najmniej tłuszczu jak się da, więc ufam, że część tego tłuszczu się wytopi pytanie tylko ile hmm...tak z 1/3 myślisz, mogę sobie spokojnie założyć?


    • 0

    #5
    Hellscream

    Hellscream

      KFD Platinum

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPipPipPip
    • 12076 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Kielce

    Czyli faktycznie spora część tego tłuszczu może się wytopić?

     

    Generalnie moja mama jest kucharką, która zawsze używa najmniej tłuszczu jak się da, więc ufam, że część tego tłuszczu się wytopi pytanie tylko ile hmm...tak z 1/3 myślisz, mogę sobie spokojnie założyć?

     

    Olej to i wpieprz tego kurczaka %)

    Nie popadajcie w paranoję. Z tłustym mięsem zawsze jest loteria. 


    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko