Skocz do zawartości


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
szalenie12

szalenie12

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 153 postów
Cześć. Mam 22 lata i jestem mężczyzna. Moje wyniki :TSH 2.540 IU/L 0,400 - 4,000FT3 5.60 pg/mL 1.50 - 4.10FT4 1.40 ng/dl 0,80 - 1,90. Możecie mi pomóc zinterpretować wyniki? Badania były robione tydzień temu, kiedy mój stan się pogorszył(zmęczenie, podrażnienie, niepokój, bezsenność, nadmierna potliwość(głownie w nocy), ciągłe uczucie gorąca, brak apetytu, jak równiez odczuwam osłabienie(ciągle musiałem jeść aby mieć siłe na cokolwiek)),dzisiaj stan się zdecydowanie poprawił bo z tego wszystkiego zostało: bezsenność, nadmierna potliwość. Czytałem, że do produkcji hormonów tarczycy potrzebny jest jod, i możliwe, że dostarczałem go za dużo, ponieważ uwielbiam ryby morskie i owoce. Ciągle to jem. Czy to ma jakies znaczenie?
  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
wink0

wink0

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 146 postów
Z interpretacją wyników może pomoc ci dobry enodkrynolog.
Moim zdaniem TSH jest w granicach normy, wiec nie ma sie czym martwic.
Zrób jeszcze tylko USG tarczycy.
Pozdrawiam!
  • 0

#3
marty88

marty88

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 178 postów
Mój lekarz zinterpretował moje wynik źle, wiec nie wiem po co ma tam chodzić.
Gołym okiem widać, że mieścisz sie w normach. TSH wporządku. Obok każdego wyniku masz norme zapisaną.


Twoje złe samopoczucie moze wynikać, z faktu, że jestes przeziebiony albo dostarczasz za mało witam organizmowi. Pamietaj też ,żeby zbadać swoj cukier:) pozdrówka!
  • 0




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

 Zamknij okienko