Skocz do zawartości

Zdjęcie

TSH immunochemia

- - - - - tarczyca u mezczyzn tarczyca a wypadanie wlosow tarczyca a dieta tarczyca ucisk

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
kora21

kora21

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 154 postów
Heja. Jakie są prawidłowe wartości TSH dla osoby w wieku 22lata?Wszędzie niby jest podane że norma górna TSH wynosi 4, ale gdzieniegdzie można przeczytać że powinna wynosić 2 dla osób nieco młodszych.Jak to jest tak naprawdę?Oto jak wyglądała moja immunochemia i TSH w tym roku w maju: 2.570 uIU/ml (0.27-4.2)listopad 2009: 3,490 uIU/ml (0.27-4.2)wrzesień 2010: 2.240 uIU/ml (0.27-4.2)ft3: 3.47 pg/ml (2.57-4.43)ft4: 1.62 ng/dl (0.93-1.70).
  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
szala1992

szala1992

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 135 postów
Te badania immunochemiczne sa wazne ,żeby stwierdzić, że nie masz problemów z hormonami.
ponadto wszedzie jest ,że górna granica to 4,7 tak mi sie wydaje. Dolna granica TSH jest około 0,2.
Jak ktoś nie wie to napisze ci,ze i dwa to granica %-)
  • 0

#3
karma88

karma88

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 136 postów
Immunochemia -jest to dział immunologii, który zajmuje się przede wszystkim chemiczną strukturą antygenów, przeciwciał i innych elementów zjawisk immunologicznych.

Jak zrobisz wyniki TSH to obok każdego wyniki czy f3 czy f4 znajdziesz podane normy.
  • 0




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników