Skocz do zawartości

Zdjęcie

TSH iii

- - - - - tarczyca alpejska tarczyca objawy tarczyca tsh interpretacja wynikow

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
pytan7

pytan7

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 157 postów
Hej. Wyniki moich badań:TSH 0,4 norma:0,4-4FT3 9,54 norma: 1,8-4,2FT4 1,25 norma: 0,8-1,9. Czy wyniki TSH wystarcza, żeby stwierdzić, że moja tarczyca jest zdrowa? Proszę o interpretację tych wyników.Czy powinnam zrobić jakieś dodatkowe badania? Jeśli tak to jakie i ile to mnie będziesz kosztowało.
  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
white.smile

white.smile

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 177 postów
Witam.
Lekarz kierującym Twoimi badaniami powinien ci zrobić badania innych hormonów nie tylko TSH.
Te badania są płatne ,ale nie za dużo. Umnie w miejscowości bez skierowania TSH 40 złotych ze skierowaniem nic. A pozostałe hormony w szpitalu sie robi po 18 złotych. Czeka sie na wyniki jeden dzień.
  • 0

#3
szala1995

szala1995

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 144 postów
Witaj TSH to nie tylko i wyłącznie jeden hormon gruczołu tarczycy. Hormony tarczycy to:

* T4- tyroksyna - produkowana przez tarczycę - jest przekształcana do T3
* T3 - trójjodotyronina - także produkowana przez tarczycę, ale większośc jej pochodzi z T4 - to właśnie jest hormon pobudzający metabolizm

Większość hormonów tarczycy jest związanych z białkami (nieczynnych) Ponieważ na poziom tychże białek mogą mieć wpływ różne czynniki- oznaczamy:

* FT4 - wolna tyroksynę
* FT3 - wolną trójjodotyroninę
  • 0




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

 Zamknij okienko