Jump to content


  • Please log in to reply

#1
afrodyta12

afrodyta12

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 146 posts
witajcie. Po raz pierwszy i ostatni jestem w ciąży! Tak xle się czuje, rozpiera mnie energia, a każą mi leżec. Mąż doprowadza mnie do szaleństwa i wszyscy co nawet na paluszkach chodzą. Nie wiem dlaczego tak się dzieje ,wiec poszlam sama osobiście zbadać swoje hormony. Bez skierowania do lekarza, bo i po co? Wole szybko załatwić, niz chodzic od jednego do drugiego. Co prawda zapłaciłam troche, ale szybko dowiedziałam się wyników. Mam 6,34 - wynik TSH, natomiast ft4 - 1,19. Słyszalam, ze te dwa to głowne hormony i powinny byc w tej samej praktycznie normie. a umnie jest cos tego wszystkiego za mało i za duzo!!! Wyjasni mi to ktos? Boje się o swoje zdrowie, ale i przede wszystkim o mojego przyszłego potomka!%-)
  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
borowiki

borowiki

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 148 posts
witaj.
Nie stresuj sie tak, bo to podwyższa Twoje TSH ;-)
Dziecku nic nie grozi.
Normy TSH i FT4
Prawidłowe wyniki badań:
FT3 2,0-4,0 pg/ml
FT4 0,7-2,2 ng/100ml
TSH 02-4,0 IU/ml
  • 0

#3
bestia99

bestia99

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 164 posts
Lekarz, który mial mnie pod opieką jak bylam w ciąży nie chciał brac pod uwage Ft4 i TSH. powiedział, ze wyniki moga sie zmienic z dnia na dzień. podczas ciąży mnóstwo hormonow w nas buzuje i jak sama widzisz, nie zawsze z korzyścia dla innych. Przejdzie ci to juz pod koniec ciąży.
Powodzenia!
  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

 Zamknij okienko