Skocz do zawartości

Zdjęcie

TSH i ft4

- - - - - tarczyca wielkosc tarczyca biopsja tarczyca a plodnosc tarczyca bol stawow

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
marty88

marty88

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 178 postów
Cześć wam. Od może 10 miesięcy biorę tabletki Euthyrox 25. I nie wiem w sumie czy dobrze sie po nich czuje. Miewam czasami bezsenność, to i nie wiem czy mi pomagają w zupełności. Wczoraj odebrałam swoje wyniki TSH i FT4, przy tym:TSH wynosi 3,69 (norma 0,4-4,0)FT4 wynosi 1,43 (norma 0,8- 1,49). Czy musze dalej brać leki? Iść do lekarza?Czy może ktoś skomentować ten mój wynik. Z góry dziekuje.
  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:
TSH i ft4 w ciąży , TSH a zajście w ciążę , Niedoczynnosc tarczycy tsh , T3 w szerszym kontekście | ZNALEZIONE W NECIEHormony tarczycy TSH, FT4, FT3 Opis hormonów osi , Yohimbina a badanie TSH

#2
bb14

bb14

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 149 postów
Nie za długo chorujesz na chorobe tarczycy i już masz wyrównane wyniki. TSH masz w granicach normy załapałeś się ;-) Tak samo FT4. Jeśli dalej bierzesz lek to należy zmniejszyć dawke ,czy też zmienić lek.

Twój endokrynolog mógłby zlecić Ci powtórzenie badań i zastosowanie juz innego leczenia niz dotychczas, bo wyniki masz dobre!
  • 0

#3
ryzykfizyk

ryzykfizyk

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 133 postów
Ja też mam niedoczynność biore podobne leki i nigdy nie moge tarfić z dawka. Miesiąc temu też miałem wyrównane wyniki, po miesiącu mi sie zepsuło i zmniejszylo TSH i F4. Nie do końca wiem jak to działa. Lekarz mi po prostu zmniejszył dawkę. Kiedy zobaczył, że nie pomaga tylko szkodzi przywrócil mi taką samą.
  • 0




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników