Jump to content


  • Please log in to reply

#1
goblin77

goblin77

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 141 posts
Siemanko. Odebrałam wczoraj wyniki badań:TSH 0,9 NORMA 0,4 - 6,2FT 3 3,93 NORMA 2,23 - 5,34FT4 21,87 NORMA 10,2 - 25,5Zamierzam wybrać sie do endokrynologa, jednak chciałabym, aby ktoś pomógł mi zinterpretować te wyniki, ponieważ mocno sie denerwuje,ze ze mna będzie coś nie tak. To jest pierwszy raz kiedy robiłam takie badania hormonu tarczycy TSH. Czy jest to takie wazne,żeby jego stężenie mieściło się w normie?
  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
bigcyc

bigcyc

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 154 posts
Witam.
Jeśli zalega ci cos w gardle to powinnaś jeszcze zrobic USG tarczycy, może masz guzka? Jednak wydaje mi sie ,ze to po prostu jakies zapalenie w gardle. Wysatrczy plukać szałwią.
Wyniki hormonu tarczycy TSH masz w normie, nie masz żadnych powodow do obaw.
  • 0

#3
pytam

pytam

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 166 posts
Cześć.

TSH hormon tarczycy odpowiada za prace nerek, watroby, docierania odpowiednich subtacji do mózgu, czy tez akcje serca. Jesli sa wahania w jego stężeniu fukcjonwanie tych narządów moze być zaburzone. Jak czegos jeszcze nie będziesz wiedzieć to pisz! ;-)


Pozdrówka!
  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

 Zamknij okienko