Jump to content


  • Please log in to reply

#1
platon32

platon32

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 130 posts
Hej. Prosze o analize wyników moich badań tarczycy. Jestem w 6(7) tygodniu ciaży, od 06.2008 biore Euthyrox, obecnie Euthyrox 75:TSH = 1,683 (norma 0,350-4,940)FT4 = 1,12 (norma 0,70-1,48)FT3 = 2,93 (norma 1,71-3,71)anty-TG = 3,03 (norma 0,00 - 4,11)anty-TPO=282,32 (norma 0,00-5,61)w pierwszej ciąży miałam stwierdzona chorobe Hashimoto. Czy dawka euthyrox75 jest wystarczająca? Spójrzcie na wyniki moich badań i powiedzcie mi czy nie potrzebuje dokładnej ich analizy?
  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
koza1983

koza1983

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 145 posts
Siema.
Analizować może tylko endokrynolog, który zna się na wynikach i USG tarczycy.
Wyniki nie są takie złe ;-) Ciąża komplikuje poziom hormonów. W Twoim przypadku są one w miare dobre. Nie martw się;-)
Pozdrawiam!
  • 0

#3
kosodrzewina

kosodrzewina

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 155 posts
Jeśli masz problemy z tarczyca to możesz być bardziej nerwowa niż zwykle. Ponadto ciąża powoduje szybki wzrost hormonalny. Jak zaniepokoi Ciebie jakieś zwiększenie w okolicach tarczycy możesz zgłosić się do endokrynologa.
Po szybiej analizie Twoich wyników badań TSH i f3 f4 moge potwierdzić, ze jesteś zdrowa ;-)
Tylko niech to jeszcze potwierdzi Twój lekarz rodzinny.
  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

 Zamknij okienko