Skocz do zawartości

Zdjęcie

Surowe jaja - jajka - pytanie

- - - - - jajka jaja surowe obrobka pytanie

  • Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany

#1
żagiel ^^

żagiel ^^

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 96 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Strzelce Kraj
    • Staż [mies.]: 14
    Cześć.
    Mam pytanko na temat jajek , czy spożywanie ich na surowo różni się od np. zrobionej jajecznicy czyli ugotowane jaja , chodzi o wartości odżywcze czy nie ulegną zmianie , mi lżej będzie wrzucić surowe z powodu braku czasu...

    Drugie pytanie : czy długotrwałe jedzenie surowych jajek może w czymś zaszkodzić ?

    Prosze o pomoc , z gory dzięki

    pozdr.
    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    ~suchoklates

    ~suchoklates

      shut up and swallow

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPipPipPip
    • 12382 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:wwa
    • Staż [mies.]: 60
    bialko sie scina przy smazeniu wiec napewno jajka straca na wartosci
    teoretycznie nie powinno sie dosc czesto jesc jajek z tego co slyszalem ale praktycznie to wiele osob je i nie widzi zadnych problemow
    surowe mysle ze maja najwiecej wartosci
    • 0

    #3
    BOSSY

    BOSSY

      Bóg spamu ;)

    • Aktywny użytkownik
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 19845 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    Białko z jaja surowego jest gorzej i w mniejszym stopniu przyswajalne od takiego po obróbce, do tego ryzyko złapania paru chorób, łącznie z salmonellą, temat poruszany parę razy ;)
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko