Witam.
Zastanawiam się nad tym, jak duży wpływ ma poprawne lub błędne łączenie produktów na wchłanianie składników odżywczych z jedzenia do organizmu.
Kiedyś czytałem trochę o tym w tej książce, którą pożyczyłem:
http://merlin.pl/Hig...ct/1,65323.html
Nie wiem na ile jest aktualna i czy rzeczywiście tak jest, ponieważ w internecie nie udało mi się znaleźć porządnego opracowania tego tematu//
Jak jem przetwory mleczne, to mam problem z wchłanianiem tłuszczy(mogę wskazać dowody ale wolę nie :D). Po mleku mam rewolucje trawienne, maślanka też czasem słabo przechodzi. Ogólnie unikam przetworów mlecznych poza serami.
Jak jem mięso z ziemniakami zamiast ryżu lub kaszy, to zawsze później jest ciężej na żołądku i czasem idzie za tym nieświeży oddech.
Poza tym gdybym chciał ulepszyć szybkość trawienia