Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sposoby na ryż

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
Believe

Believe

    KFD Silver

  • KFD pro
  • PipPipPipPip
  • 1258 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna

    Macie jakieś dobre przepisy na sosy czy inne cuda na ten suchy ryż? %)  Jak do gotującej się wody wsypuje wegete to jest dobry, ale ile można :)


    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    piotr96

    piotr96

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 1126 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: 33

    Ja zawsze jem sam ryż solony bez żadnych cudów. Jak ci się przejadł to radzę zmienić na kasze/makaron/chleb/ziemniaki lub po prostu zmienić ryż basmati/paraboliczny/brązowy


    • 0

    #3
    Be.Like.Gohan

    Be.Like.Gohan

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2565 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Galaxy

    Ostatnio stosuje taki myk. Biore ryż, gotuje, odsedzam, oblewam zimną wadą, jak już scieknie wszystko robie z niego małe kulki. I jak jem to wrzucam jedna kulke do ryja i zjadam, jakoś psychicznie mi jest łatwo to jeść


    • 0

    #4
    HeadStefan

    HeadStefan

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 23 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:ZGC
    • Staż [mies.]: 6

    Przed wrzuceniem ryżu do wody można dodać kawałek kostki rosołowej (drobiowej), albo ugotować najpierw kurę w wodzie z warzywami, a później w tym ryż. Kolor ryżu się zmienia więc zawsze jakieś urozmaicenie, a smak do mięsa jak znalazł :)


    • 0

    #5
    Hawajczyk

    Hawajczyk

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 853 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Wrocław
    • Staż [mies.]: 3 lata

    Curry, ważywa na patelnie.


    • 0

    #6
    KiedyśBędęDuży

    KiedyśBędęDuży

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 1196 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 6

    Ja polecam ryż polać odrobiną mleka, najlepiej tego 3,2%. W tedy nie jest on suchy, i nabiera fajnego smaku. :) 


    • 0

    #7
    Mroowek

    Mroowek

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3908 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Kraków
    • Staż [mies.]: 10

    sos z jogurtu naturalnego z koprem i musztardą. :)


    • 0

    #8
    Dutkowsky

    Dutkowsky

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 31 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Kołobrzeg
    • Staż [mies.]: 2
    Gotuje ryż, filet z kurczaka na patelnię, w dodatku mrożone warzywa też na patelnię i można jeść. :D Muszę zacząć eksperymentować z tym ryżem, co dodać do tego ryżu. :)
    • 0

    #9
    BigOne

    BigOne

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2792 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Prypeć
    • Staż [mies.]: ~100

    Ja czasami jak już naprawdę rzygam tym ryżem wrzucam sobie sos grzybowy, a robi się go tak

     

    bierzemy cebulkę i podsmażamy do zeszklenia, wrzucamy pokrojone w plastry pieczarki i smażymy z 10min, po usmażeniu wlewamy do garnka z pół litra wody i trochę śmietany 18%+ (na zabarwienie) dodajemy sól pieprz i gotujemy wszystko aż się zagotuję, wtedy dodajemy 10-15g mąki ziemniaczanej i mamy mega smaczny sos ;)


    • 0

    #10
    f3d0rr

    f3d0rr

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 322 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:London
    • Staż [mies.]: 24

    zmień na paraboliczny sam wchodzi, z białym gorzej. ew polej oliwą


    • 0

    #11
    BigOne

    BigOne

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2792 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Prypeć
    • Staż [mies.]: ~100

    ja mam na odwrót, cały czas jadam paraboliczny i mi się przejadł, strasznie suchy . zwykły długoziarnisty lepiej wchodzi.


    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko