Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sposób przygotowania produktow ma wplyw na wartość

- - - - - sposob przygotowania produktow wplyw wartosc

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
kalafior85

kalafior85

    Nowy na pokładzie

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 31 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:WWA
    • Staż [mies.]: 24
    Witam
    Jestem ciekaw czy sposób przygotowania produktów ma wpływa na ich wartości energetyczne. Wiec czy przykładowa pierś z kurczaka po usmarzeniu ma mniej białka niż po grillowaniu?? czy ryż smarzony traci ilośc węglowodanów podczas smarzenia ??
    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    FokuSmOk

    FokuSmOk

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 236 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Kraków
    • Staż [mies.]: 12
    przy kolejnych obróbkach, w stylu smażenie, grillowanie,
    dochodzi do wzrostu IG, przez co potrawy takie sa dla nas mniej interesujace...
    najlepiej po prostu ugotowac albo na parze, albo tez w specjalnych zapiekaczach beztłuszczowych,
    patelniach teflonowych, najulepiej unikac czestego smazenia na tłuszczu albo działania które mogłoby zwiekszyc ilosc tluszczy w posiłku %)

    pozdr %)
    • 0

    #3
    kalafior85

    kalafior85

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 31 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:WWA
    • Staż [mies.]: 24
    Więc jesli smarze pierś z kurczaka na patelni z niewielką ilością tłuszczu lub jem polskie schabowe to mają one zdecywdowanie mniej B ? bo nie zczailem
    • 0

    #4
    BOSSY

    BOSSY

      Bóg spamu ;)

    • Aktywny użytkownik
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 19845 postów
    • Płeć:Mężczyzna

    Więc jesli smarze pierś z kurczaka na patelni z niewielką ilością tłuszczu lub jem polskie schabowe to mają one zdecywdowanie mniej B ?


    Nie mają

    pozdr.
    • 0

    #5
    kalafior85

    kalafior85

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 31 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:WWA
    • Staż [mies.]: 24
    wiec sposób przygotowania produktu maa niewielki wpływ na jego wartościowośc.
    Dzieki
    • 0

    #6
    Spinacz_pl

    Spinacz_pl

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 316 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    raczej ma wpływ jak jak smarzysz piers to dostaje ona wile dodatkowego tłuszczu niezdrowego i dla tego kulturyści raczej chyba unikaja smarzonych dań lepiej na parze albo w piekarniku
    • 0

    #7
    BOSSY

    BOSSY

      Bóg spamu ;)

    • Aktywny użytkownik
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 19845 postów
    • Płeć:Mężczyzna

    wiec sposób przygotowania produktu maa niewielki wpływ na jego wartościowośc.


    Nie ma wielkiego wpływu na białko o które pytałeś, jeśli chodzi o wartościowość to tak j.w.
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko