Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sos zero

- - - - -

  • Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany

#1
akselpl

akselpl

    KFD Silver

  • KFD pro
  • Pip
  • 38 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Poznań
    • Staż [mies.]: 15

    Witam

    Kupiłem na próbę ten sos i co się okazuje? że mimo takiej reklamy w ofercie jaki to on naturalny okazuje się że jest konserwowany nie jednym a aż dwoma konserwantami czyli Sorbinian Potasu i Benzoesan Sodu. Po prostu czuje się oszukany. To jest świadoma manipulacja słowami bo gdyby była informacja że jest konserwowany chemicznie bądź byłby podany skład na stronie to wiele osób by odpuściło zakup. Butelka idzie do kosza bo nie po to świadomie omijam konserwanty aby robić wyjątek bo KFD zataiło tak ważną informacje.

     

    Wielki minus, a jestem stałym klientem!!


    • -5

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    DobrePączki

    DobrePączki

      Oraz

    • Torty
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 16156 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 19 lat

    *
    POPULARNY

    Witam przedstawiciela obcej rasy mieszkającej w sterylnym alternatywnym świecie pozbawionym chemii, gdzie nie ma problemu smogu i benzopirenów, antybiotyków, ołowiu, chloru, amoniaku, GMO, leków, opieki medycznej i całego dorobku cywilizacyjnego. Świecie gdzie wszyscy oddychają krystalicznie czystą próżnią, bo o2 to też chemia, a zamiast wody piją krystalicznie czystą czasoprzestrzeń bo H2O to niebezpieczny związek chemiczny.
    Zamiast kurczaków nafaszerowanych antybiotykami, żywionymi mączkami kostnymi z dioksynami, warzywami hodowanymi na toksycznych nawozach, żywią się fotonami. Zamiast przebywać w mieszkaniach wymalowanych farbami zawierającymi tlenek tytanu, egzystują w przestrzeni międzywymiarowej, zarządzanej telepatycznie.
    Przedstawicielu tejże rasy – zamiast wyrzucać ten cenny produkt – odeślij go a z miejsca znajdzie się 100 innych osób, które kupią go z wielką chęcią, bo mają świadomość, że skoro nie ma soli („zabójczego, chemicznego” NaCl) czy cukru („toksycznego i chemicznego” C12H22O11), to nie da się zabezpieczyć produktu tak, aby przetrwał dłużej niż trwa dostawa, a mikrogramowe dawki tych dwóch, uznanych za bezpieczne i powszechnie stosowanych substancji, są szkodliwe tylko dla przedstawicieli rasy egzystującej w alternatywnej rzeczywistości.
     
    Dziękuję za uwagę i serdecznie pozdrawiam.
     
    Ziemianin.

    • 16

    #3
    akselpl

    akselpl

      KFD Silver

    • KFD pro
    • Pip
    • 38 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Poznań
    • Staż [mies.]: 15

    Co to za dziwne insynuacje? Skoro mogę kupić sos konserwowany chemicznie i bez konserwantów to z jakiego to powodu miałbym kupić z konserwantami?

    Argument że dzięki temu dłużej przetrwa? Jest mnóstwo sosów które potrafią długo przetrwać bez konserwantów.

     

    Napisaliście że to dozwolone dawki? to po cholere wyrzucacie jakieś inne składniki i podajecie informacje że zastępujecie je naturalnymi? Przecież tamte też są dozwolone.

     

    Chemię należy ograniczać do minimum, bo jest wszędzie. Badania dotyczące tych konserwantów są szeroko dostępne i każdy może się z nimi zapoznać. To wstyd że informujecie jaki to Wasz produkt jest zdrowy i że zastępujecie coś tam składnikami naturalnymi a mimo to dodajecie dwa konserwanty, gdzie szczególnie co do drugiego nauka ma wiele zastrzeżeń.

     

    Istnieją bezpieczniejsze środki zakonserwowania produktu niż te dwa bardzo popularne składniki.

     

    Jak się okazuje na polskim rynku na próżno szukać sosów zero bez konserwantów chemicznych. Tylko za granicą są dostępne. Podejrzewam że na Polskę jest jeden producent który robi dla wszystkich i z tego to wynika.


    • -4

    #4
    garob

    garob

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 274 postów
  • Wiek: 37
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 36

    Jak się okazuje na polskim rynku na próżno szukać sosów zero bez konserwantów chemicznych. Tylko za granicą są dostępne. Podejrzewam że na Polskę jest jeden producent który robi dla wszystkich i z tego to wynika.


    A możesz podać jakieś przykłady? Oczywiście jeżeli wolno takie rzeczy tu wrzucać.
    Temat mnie zainteresował i sam jestem ciekawy jak to wygląda za granicą i przede wszystkim jak kształtują się ceny i terminy przydatności tego typu produktów.


    • 0

    #5
    Zieliush

    Zieliush

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 751 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:43-400
    • Staż [mies.]: 36

    Chemia jest wszędzie, zwłaszcza w żywności 0%  i nie jest to zdrowe, jednak mylisz się bo na stronie sosu jest informacja o konserwantach i podany kompletny skład produktu.


    • 2

    #6
    malagaf15

    malagaf15

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 301 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 32

    Żeby nie zakładać nowego tematu, wytrzyma mi otwarty sos przez miesiąc w lodówce?


    • 0

    #7
    Diegoo

    Diegoo

      Zbanowany

    • Zbanowany
    • PipPipPipPipPipPip
    • 4570 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Paryż
    • Staż [mies.]: 4
    LubięPlacki

    Skąd obawy przed solą, dlaczego boisz się tak namiętnie soli ?


    • 0

    #8
    DobrePączki

    DobrePączki

      Oraz

    • Torty
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 16156 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 19 lat

    A kto się boi soli? Sól jest jednym z możliwych konserwantów, ale nie nadaje się do zakonserwowania tego produktu (popsułaby smak i żeby służyła jako konserwant, musiałoby być jej więcej niż dopuszczają przepisy). 

    @malagaf15 - raczej bym nie próbował takiej opcji. 


    • 0

    #9
    Diegoo

    Diegoo

      Zbanowany

    • Zbanowany
    • PipPipPipPipPipPip
    • 4570 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Paryż
    • Staż [mies.]: 4

    Naukowcy z Uniwersytetu w Oldenburgu zebrani wokół biochemika Irene Witte zbadali działanie mieszanki  różnych chemikaliów. Wszystkie one uważane były za bezpieczne [w śladowych ilościach] [np fosforany/Meripro 711/alfa-amylaza/lecytyna/soja/hyfoama/monostearynian gliceryny i inne]. Jednakże razem stanowiły silną truciznę, zwłaszcza w połączeniu z pozostałymi resztkami pożywienia.

     

    "Im więcej substancji dana mieszanka zawierała, tym mniejsza  koncentracja pojedynczych składników była potrzebna do tego, aby całość miała toksyczne właściwości" - Profesor Georg-Friedrich Kahl z Centrum Informacji o Truciznach w Gottingen, i ten sam profesor mówi dalej, na podstawie podobnych badań o "skumulowanej toksyczności różnych substancji dodawanych w niewielkich ilościach."

     

    Naukowcy brytyjscy odkryli, jak bardzo wzrasta ryzyko dla organizmu ludzkiego, gdy poszczególne dodatki spożywcze występują razem.

    I siła zniszczenia wywołana przez dodatki spożywcze nie była sumą tych zniszczeń powodowanych przez pojedyncze substancje, jak można byłoby przypuszczać, lecz rosła wykładniczo.

     

    akselpl,

    ma w 100% rację, i ma prawo protestu do takiego skandalu, każda informacja o składnikach powinna być widoczna na etykiecie, nawet używane śladowe ilości 'białka pszennego', 'orzeszków ziemnych', 'mleka w proszku' etc...

    Czasami śladowe ilości składników może wywołać reakcję alergiczną, już malutkie molekuły wystarczą, aby taką reakcję organizmu wywołać bądź szok anafilaktyczny


    • -3

    #10
    DobrePączki

    DobrePączki

      Oraz

    • Torty
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 16156 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 19 lat

    Nie bardzo rozumiem, czego dotyczy Twój wpis. Cała informacja o składnikach zawarta była i jest zawarta na stronie i na etykietach. Napisz mi więc co tutaj jest "skandalem", bo jedyne co widzę to wtrącenia, które kompletnie nie mają powiązania z produktami o których tutaj mowa. 


    • 0

    #11
    Diegoo

    Diegoo

      Zbanowany

    • Zbanowany
    • PipPipPipPipPipPip
    • 4570 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Paryż
    • Staż [mies.]: 4

    Nie bardzo rozumiem, czego dotyczy Twój wpis. Cała informacja o składnikach zawarta była i jest zawarta na stronie i na etykietach. Napisz mi więc co tutaj jest "skandalem", bo jedyne co widzę to wtrącenia, które kompletnie nie mają powiązania z produktami o których tutaj mowa. 

    Widzę, że dałeś mi '-1' - bo się nie zgadzasz z moim postem. Weś ten post na klatę.

     

    Jak nie dałeś rady nic zauważyć, to jedna substancja w śladowych ilościach jest nieszkodliwa, a jak jest tych substancji więcej to jest to zagrożeniem życia. A w dodatku takie substancje kumulują się w organizmie. I najlepiej je unikać ile się da i jak się da. Bo jest ich pełno, tak jak napisałeś w którymś w powyższym poście.

     

    Wiesz co to jest atak anafilaktyczny? Jak nie to sprawdź ile osób rocznie umiera.


    • 0

    #12
    djfafa

    djfafa

      Na KFD prawie jak w domu ;)

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPip
    • 1492 postów
    • Płeć:Mężczyzna

    Diegoo z ciekawości wklej link do tych badań, z chęcią się z nimi zapoznam.

    ps. Twoje kopiuj-wklej łamie w tej chwili prawa autorskie, więc wklej albo tam źródło albo szef niech to wykasuje.


    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko