#1
Napisany 04 luty 2012 - 12:31

Tylko w tym problem że robie redukcje i nie może to być za bardzo kaloryczny sos !!!
Z góry dzięki wszyskim !
#2
Napisany 04 luty 2012 - 13:34


#3
Napisany 04 luty 2012 - 14:05

Musze troche urozmaicić moją diete ;p
#4
Napisany 04 luty 2012 - 14:33

Polecam do cycka robić różne sałatki a nie sosy. Sałatki to dobre źródło witamin i zdrowych tłuszczy czasem nawet białka.
Do moich ulubionych sałatek należy pomidor + brokuł + jajko + cebulka. Robisz sobie jej michę i masz na 2-3 dni później następna i zawsze jakieś urozmaicenie. Sam wiem po sobie, że jedzenie codziennie kurczaka może się znudzić więc trzeba sobie to urozmaicać :)
#5
Napisany 04 luty 2012 - 16:51

#6
Napisany 04 luty 2012 - 17:25

Chyba nie jesteś zawodowcem więc ja bym nie patrzył na to czy sobie dodać jakiegos ketchupu czy musztardy.
Wiadomo żeby nie nawalić go tam litrami. Ale trochę Ci nie zaszkodzi, szczególnie musztarda.
#7
Napisany 04 luty 2012 - 20:53


#8
Napisany 04 luty 2012 - 21:04

#9
Napisany 04 luty 2012 - 21:41


#10
Napisany 04 luty 2012 - 22:15

#11
Napisany 04 luty 2012 - 23:23

Sałatka z blanszowanych brokułów, pomidora, świeżego ogórka, pomidora, papryki świeżej-słodkiej, oliwek i gotowanych jajek. Doprawiona sosem własnego wykonania: oliwa z oliwek, śmietana, majonez, czosnek i pestki dyni.
#12
Napisany 04 luty 2012 - 23:39

Chciałbym was bardzo poprosić o jakieś przepisy na sos ;p
Tylko w tym problem że robie redukcje i nie może to być za bardzo kaloryczny sos !!!
Z góry dzięki wszyskim !
Ja proponuję zrobić taki sos:
Podsmażyć posiekaną drobno średnią cebulę, do tego dodać pokrojony w plasterki czosnek (2 ząbki). Zalać wszystko krojonymi pomidorami z puszki (tylko, aby to były pomidory bez dodatków typu cukier itp). Wszystko razem podsmażyć, pod koniec wrzucić świeżą, bądź jak nie masz to suszoną bazylię, ewentualnie trochę ziół prowansalskich, sól, oraz pieprz do smaku. Na koniec dodać ok 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego i 1 łyżkę ketchupu. Wszystko razem poddusić i zmiksować.
Jeżeli lubisz na ostro, to możesz do smaku dodać ostrej papryki, bądź pieprzu cayenne.
No i masz sosik nie tylko do kuraka, jest bardzo dobry także na zimno.
na redukcji taka saładka ? :
Sałatka z blanszowanych brokułów, pomidora, świeżego ogórka, pomidora, papryki świeżej-słodkiej, oliwek i gotowanych jajek. Doprawiona sosem własnego wykonania: oliwa z oliwek, śmietana, majonez, czosnek i pestki dyni.
Trochę przesadziłeś z tym sosem

#13
Napisany 04 luty 2012 - 23:56


nie chce zaśmiecać forum moimi tematami z każdym pytaniem

#14
Napisany 05 luty 2012 - 00:00

#15
Napisany 05 luty 2012 - 01:00

#16
Napisany 05 luty 2012 - 09:15


#17
Napisany 06 luty 2012 - 09:33


nie znosze suchego ryżu i zapycham sie nim po dwóch kęsach, więc najczęściej jem taki sosik:
3 pomidory lub jak nie mam czasu puszkowe bez skórki (w składzie wyszukuje takie co maja same pomidory i sok pomidorowy)
z puszki - pogrzewam - świeze kroje w kostke i dusze az sok sam sie wydzieli, dodaje mnostwo ziół, bazyli i czosnku (sos z pomidorów jest gęsty sam w sobie). Piers kroje w kostke, smaże na suchym teflonie lub gotuje z przyprawami, zalewam ją sosem, przyprawiam do smaku, dusze 15 min razem, rewelacja! + brokuły - mój ulubiony obiad
w wersji do makaronu pełnoziarnistego - mięso z cycka miele, mam spaghetti ;]
#18
Napisany 06 luty 2012 - 11:21

#19
Napisany 06 luty 2012 - 11:47

#20
Napisany 14 luty 2012 - 09:01

0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników