Skocz do zawartości

Zdjęcie

Smażenie na redukcji

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
kosmatose

kosmatose

    Nowy na pokładzie

  • Nowi na forum
  • Pip
  • 5 postów
Witam.
Smażę codziennie kurczaka wraz z ryżem na niewielkiej ilości tłuszczu oleju rzepakowego. Czy mogę tak robić? Nie pogorszy to efektów redukcji? Oczywiście cały olej wliczam w bilans.

  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
Since2009

Since2009

    KFD Premium

  • KFD pro
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2164 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 10lat

    Mozesz np nalac troche oleju na patelnie i rozetrzec recznikiem papierowym po petelni. Wtedy nawet bym tego nie wliczal.


    • 0

    #3
    JeBanany

    JeBanany

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 9 postów

    Mozesz np nalac troche oleju na patelnie i rozetrzec recznikiem papierowym po petelni. Wtedy nawet bym tego nie wliczal.

    Czyli nie działa to źle na efekty mojej redukcji?


    • 0

    #4
    JakTyToRobisz

    JakTyToRobisz

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPipPip
    • 6033 postów
  • Wiek: 35
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:WARSZAWA
    • Staż [mies.]: 2010

    Czyli nie działa to źle na efekty mojej redukcji?

    ale w jakim sensie? nie wiem o co Ci chodzi? o względy zdrowotne? czy ilość kcal? sam w sobie żaden produkt nie pogorszy Twoich efektów redukcji o ile będziesz wciąż na deficycie i wliczysz ten produkt w swój bilans


    • 1

    #5
    Great.R32

    Great.R32

      Się rozkreca

    • Nowi na forum
    • PipPipPip
    • 323 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Szklarska Poręba
    • Staż [mies.]: 96

    Możesz smażyć, jeżeli chodzi o aspekt samej redukcji. Jeżeli chcesz ZDROWIEJ to robic to smaz na oliwie z oliwek albo na smalcu.
    Zależy jaką diete chcesz zastosować, ja po wielu próbach zauważyłem, że najlepiej reaguje na dietę CKD. Także odpowiedznio dobrane tłuszcze na pewno Ci  nie zaszkodzą.


    • 1

    #6
    Shotgun89

    Shotgun89

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Zbanowany
    • PipPipPipPip
    • 1109 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna

    Jak nie siadają Ci jelita lub wątroba to spokojnie możesz smażyć. Posiłki białkowo tłuszczowe na oleju kokosowym, węglowodanowe na oleju ryżowym. Dwa najbardziej stabilne tłuszcze.
    Oliwa z oliwek niezbyt dobry pomysł.


    • 1

    #7
    regular

    regular

      Wczuwa się w forum

    • Nowi na forum
    • PipPip
    • 165 postów
  • Wiek: 37
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:3City
    • Staż [mies.]: 60
    Smażyć na redukcji możesz. Możesz smażyć na suchej patelni, na oleju. Olej podniesie kaloryczność i tu odnośnie redukcji bym skończył.Tłusz przetworzony (np. obróbka termiczna) zmienia swoją izomerię, oraz wiązania, stając się nie zdrowy, może w małym stopniu wpłynąć na przyswajalność innych składników itd.
    Tylko nie ma sensu popadać w skrajność.
    Smażąc Na małej ilości tłuszczu, dodając do diety inne pełnowartościowe tłuszcze, będziesz redukował i żył zdrowo.
    • 0

    #8
    Great.R32

    Great.R32

      Się rozkreca

    • Nowi na forum
    • PipPipPip
    • 323 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Szklarska Poręba
    • Staż [mies.]: 96

    Shotgun89, mozna smażyć na oliwie, jest stabilna. Sam Ci tego nie udowodnie, bo nie jestem dietetykiem, ale mam zaufanych chłopaków, którzy pręznie działają i sa na bieżąco z takimi tematami.
    Wszystko popieraja badaniami. I kochaja to co robią. Ich strona dietetykanienazarty.pl 
    Polecam poczytac , polubic na FB gdzie udoastepniaja wiele ciakawych artykułów albo bezpośrednio do nich napisać, gdzie rozwieja każde wątpliwości.


    • 1

    #9
    Shotgun89

    Shotgun89

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Zbanowany
    • PipPipPipPip
    • 1109 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna

    Można smażyć nawet i na maśle lub innych mało stabilnych tłuszczach, ale trzeba to robić umiejętnie na małym ogniu i niezbyt długo. Oliwa z oliwek zawiera sporo tłuszczów jednonienasyconych wiec nadaję się bardziej do krótkiego podsmażania niż do dłuższego smażenia. Wikipedia podaje punkt dymienia oliwy jako 130 - 180 stopni a wiec średnio, podczas gdy olej ryżowy wytrzyma 230 stopni.
    Może i mówią, niektórzy że można smażyć na oliwie ale byłbym ostrożny.


    • 1

    #10
    Great.R32

    Great.R32

      Się rozkreca

    • Nowi na forum
    • PipPipPip
    • 323 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Szklarska Poręba
    • Staż [mies.]: 96

    Zgadza sie, wszystko z głową trzeba.


    • 1




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko