Skocz do zawartości

Zdjęcie

Slabe libido, wysokie SHGB, nisko testosteron wolny

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
Kamral

Kamral

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 114 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 50

    Witam. Jestem niedouczony w interpretacji badan wiec mam nadzieje, że tu dostane pomoc. Mam ponad 30 lat, natural libido slabe. Zrobilem badania

     

    Testosteron calkowity 722 ng/dl

    SHGB 52.37 nmol/l

    estradiol 41.33 pg/ml

    Prolaktyna 19 ng/dl

     

    Z tego wynika, że prolaktyna jest tylko ponad normę, ale jak wrzucilem sobie do kalkulatora na testosteron wolny - calkowity i shgb to wychodzi ze tesosteron wolny mam 0.378 nmol/L. Nie rozumiem jak moge miec SHGB w normie skoro mam tak nisko testosteron wolny. Tera zastanawiam sie co zrobic, isc do endokrynogloga pomoze mi cos ?


    • 0

    #2
    LemmyKilmister

    LemmyKilmister

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3427 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: xx

    Wstaw jakie masz normy do tego w labie

     

    Test jak na 31 latka bardzo fajnie reszta już trochę lipa


    • 0

    #3
    Kamral

    Kamral

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 114 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 50

    Estradiol: Wynik w surowicy 41.33 pg/ml [11.3-43.2].

     

    Panel: Testosteron + SHBG + FAI%: 

     

    testosteron 24.9 nmol/l [8.64-29],

     

    Shbg 52.37 nmol/l [18.3-54.1],

     

    Fai (free andr. index) 42.56 % [35-92.6].

     

    FSH: Wynik w surowicy 4.22 mIU/ml [1.5-12.4].

     

    FT3: Wynik w surowicy 3.39 pg/ml [2-4.4].

     

    FT4: Wynik w surowicy 1.3 ng/dl [0.93-1.71].

     

    Glukoza: Wynik w surowicy 89 mg/dl [70-99].

    H: Wynik w surowicy 7.83 mIU/ml [1.7-8.6].

     

    Lipidogram (LDL obliczany): Cholesterol całkowity 144 mg/dl [115-190], Cholesterol hdl 41 mg/dl [40- >], Triglicerydy 120 mg/dl [< -150], Cholesterol ldl obliczony 79 mg/dlWartości referencyjne

     

    Prolaktyna: Wynik w surowicy 18.73 ng/ml [4.04-15.2].

     

    Witamina D (25-OH): Wynik w surowicy 34.9 ng/mlWartości referencyjne:              

    Niedobór <20 ng/ml
    Niewystarczający 20-29 ng/ml
    Wystarczający 30-100 ng/ml
    Potencjalnie toksyczny >100 ng/ml.

     

    Kortyzol: Wynik w surowicy 14.71 ug/dlGodz. poranne 06:00 - 10:00: 6,02 - 18,4 ug/dl
    Godz. popołud. 16:00 - 20:00: 2,68 - 10,5 ug/dl.


    • 0

    #4
    Hellscream

    Hellscream

      KFD Ultra

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPipPipPip
    • 11687 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Kielce

    Panel watrobowy i krzywa insulinowo glukozowa do zrobienia. 

    Shgb jest wysokie jak wątroba jest styrana i przy IO, wysokie tg i nie najniższy cukier z rana mogą świadczyć o IO, ale trzeba to zbadać. 


    • 1

    #5
    Vaaku

    Vaaku

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 1032 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 7 lat

    Shgb jest wysokie jak wątroba jest styrana i przy IO, wysokie tg i nie najniższy cukier z rana mogą świadczyć o IO, ale trzeba to zbadać. 


    Na odwrót. SHBG jest nisko przy IO, a styrana wątroba może zarówno obniżać i podnosić jej poziom :)


    • 1

    #6
    Hellscream

    Hellscream

      KFD Ultra

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPipPipPip
    • 11687 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Kielce


    Na odwrót. SHBG jest nisko przy IO, a styrana wątroba może zarówno obniżać i podnosić jej poziom :)

     

    Czytalem dwie wersje, że przy IO, cukrzycy może rosnąć/być nisko tak samo jak z wątrobą :) 


    • 0

    #7
    Tutanotson

    Tutanotson

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 24 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:szczecin
    • Staż [mies.]: 1200
    Jakie srodki brales ?
    • 0

    #8
    Kamral

    Kamral

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 114 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 50

    natural, przymierzalem sie do 1 cyklu


    • 0

    #9
    naja

    naja

      NAJA KFD

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPipPip
    • 5212 postów
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna
    Shbg nie tylko transportuja testo ale rowniez odgrywają role w uruchamianiu sygnałów transblonowych, ktore nie sa jescze tak dobrze poznane jak jadrowe, aktywowane przez wolny testosteron aczkolwiek wydaja sie pełnić rownie ważna funkcje. Druga sprawa to ze na obwodzie mozesz miec duza ilosc związanego testosteronu z shbg, natomiast w tkankach docelowych jest on juz odlaczany od globulin i moze przechodzić przez błony komorkowe.
    • 0

    #10
    Kamral

    Kamral

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 114 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 50

    lekarz mi przepisal na 10 dni clostilbegyt, zrobił badania dzis i zaraz po kuracji. Kto sie orientuje w jakim celu ?


    • 0

    #11
    LemmyKilmister

    LemmyKilmister

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3427 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: xx

    Najlepiej będzie jak jego spytasz w jakim celu i jakie te badania


    • 0

    #12
    Kamral

    Kamral

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 114 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 50

    badania testosteron, FH, lsh, prolaktyna. Po prostu zadalem potanie bo moze ktos to bral, czy to jest oblok czy cos


    • 0

    #13
    LemmyKilmister

    LemmyKilmister

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3427 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: xx

    badania testosteron, FH, lsh, prolaktyna. Po prostu zadalem potanie bo moze ktos to bral, czy to jest oblok czy cos

    LH i FSH jak już ... a jak się czułeś na samym clomidzie ?

     

    Estro ci nie badał ?


    • 0

    #14
    Kamral

    Kamral

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 114 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 50

    ja nigdy nie bralem clomidu, natrural. Nie badał estro i duzo sie nie moglem od niego dowiedzieć dlatego pytam. Estro sam sobie badalem mialem w normie


    Edytowany przez Kamral, 10 styczeń 2019 - 12:10 .

    • 0

    #15
    LemmyKilmister

    LemmyKilmister

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3427 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: xx

    to ta sama substancja ...  a jak się czułeś na tym ?


    • 0

    #16
    Kamral

    Kamral

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 114 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 50

    dopiero mam zacząc brać 10 dni od jutra


    • 0

    #17
    LemmyKilmister

    LemmyKilmister

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3427 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: xx

    A rzeczywiście pisałeś, że dopiero zaczynasz brać


    • 0

    #18
    Kamral

    Kamral

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 114 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 50

    Endo chce mi przepisac testosteron w zastrzykach, jest sens brac jak mam testosteron naturalnie wysoko ?


    • 0

    #19
    LemmyKilmister

    LemmyKilmister

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3427 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: xx

    Jaki podał powód i czy to nie jest czasem prolo 100mg raz na 2 tygodnie ? 


    • 0

    #20
    Kamral

    Kamral

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 114 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 50

    tak powiedział małe dawki, jest sens to brać ? czy pomoze mi to w jakikolwiek sposob anaboliczny na silowni ?


    Edytowany przez Kamral, 17 styczeń 2019 - 15:14 .

    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko