Mam pytanie. Czy do uzupełnienia części zapotrzebowania tłuszczy mogę użyć sera żółtego? Np. Mam przed sobą ser: białko 25g; węgle: 0,1; tłuszcze: 26g / 100gram produktu
Wiem że najlepsze są roślinne, ale jako np. 25% zapotrzebowania? Dodać starty do jajek albo twarogu?

Ser żółty jako źródło tłuszczu na Low carb?
Rozpoczęte przez
uzytkownik_898694
, sty 24 2011 12:58 (
2 odpowiedzi na ten temat
)
#1
Napisany 24 styczeń 2011 - 12:58

#2
Napisany 24 styczeń 2011 - 13:08

lepsza będzie oliwa z oliwek. W diecie poterzbujesz zdrowych tłuszczy a ser takich niema.
#3
Napisany 24 styczeń 2011 - 13:32

Ewentualnie w 1 posiku będzie ok,ale jak error staraj się bazowac na roslinny tłuszczach nienasyconych.