
ryba na kolecje?
#1
Napisany 10 wrzesień 2014 - 06:16

Doradca KFD
Siemka, sprawdź ofertę specjalną:

Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:
#2
Napisany 10 wrzesień 2014 - 06:56

Łosoś paczkowany z biedry np, posypujesz solą przyprawą wedle smaku jakąś rybną zawijasz w folie aluminiową żeby była soczysta i smaczna i w Piekarniku na 180 stopniach 40-60 minut.
Mintaj tania ryba ale w smaku dla mnie osobiście ssie no i fakt że choduje sie ją w sciekach gdzie pływają gówna chinoli jakos mnie nie przekonuje wole kurczaka faszerowanego hormonami i antybiotykami
#3
Napisany 10 wrzesień 2014 - 09:40

jak kolega wyżej napisał polecam łososia:) szybciej jest ( jesli masz grill elektryczny albo hmm patelnie grillową) ugrillować właśnie z rozmarynem i pieprzem:) mi mega tak pochodzi :) :) ..
co jeszcze do ryb i jeśli na kolacje na noc to może tez być makrela wędzona:) nie musisz ją przygotowywać w żaden sposób
no tylko na ości trzeba uważać :P
( ma sporo tłuszczu wiec musisz oczywiście to uwzględnić w bilansie ale to tak samo jak łosoś..)
pozdro:)
#4
Napisany 10 wrzesień 2014 - 09:48

Witajcie mam pytanie, do rzeczy, jaką rybe i jak ją łatwo i tanio przede wszystkim przygotować?
W Lidlu masz często bardzo ciekawe promocje na ryby surowe, np filety z łososia, dorsza itp. Przygotowanie to nic trudnego, posypujesz filet pieprzem, solą, dodatkowo dorzucasz jakieś ziółka (lub gotową przyprawę rybną), nacierasz oliwą z oliwek (lub inną oliwą), wrzucasz na rozgrzaną patelnię, chwilka i gotowe, przed jedzeniem możesz jeszcze dorzucić kilka kropli cytryny.
Ważne jest to żebyś rybkę natarł oliwą, a nie rozgrzewał ją na patelni.
#5
Napisany 10 wrzesień 2014 - 10:00

Łosoś paczkowany z biedry np, posypujesz solą przyprawą wedle smaku jakąś rybną zawijasz w folie aluminiową żeby była soczysta i smaczna i w Piekarniku na 180 stopniach 40-60 minut.
Mintaj tania ryba ale w smaku dla mnie osobiście ssie no i fakt że choduje sie ją w sciekach gdzie pływają gówna chinoli jakos mnie nie przekonuje wole kurczaka faszerowanego hormonami i antybiotykami
O tych kurczakach z hormonami i antybiotykami to mit. Oczywiście nie jest to kurka biegająca u Kowalskiej za stodołą, ale producentom kurczaków po prostu takie wały się nie opłacają? Czemu? W przypadku gdy kontrola wykaże nieuprawnione użycie antybiotyków producent dostaje karę, z tego co pamiętam coś w granicach 70 000 - 90 000 pln a do tego cała partia kurczaków do spalarni idzie.
Makrela jest świetnym rozwiązaniem.
#6
Napisany 10 wrzesień 2014 - 10:05

Każda ryba jest ok na kolację. Tylko pamiętaj, że to tłusto, więc odczekaj przed spaniem :)
#7
Napisany 10 wrzesień 2014 - 11:58

Każda ryba jest ok na kolację. Tylko pamiętaj, że to tłusto, więc odczekaj przed spaniem :)
a dlaczego ma odczekać przed spaniem?? to ze tłusta to nawet na plus przed snem:)
ale to odbiega od tematu:)..
makrela, łosoś.. no duży wybór masz w sumie:) ja w tych mega gustuje:) polecam i pozdrawiam:)
#8
Napisany 13 wrzesień 2014 - 07:28



#9
Napisany 13 wrzesień 2014 - 17:03

Możesz nawet wplatać śledzie i inne tłuste ryby
#10
Napisany 14 wrzesień 2014 - 06:25

#11
Napisany 14 wrzesień 2014 - 09:04

Ja bym na noc nie walił tłuszczy ale to moje skromne zdanie a z ryb wybrał bym dorsza na rzecz łososia i zapodal go z duszonymi warzywami sobie
A dlaczego na noc nie dawalbys tluszczy?
#12
Napisany 14 wrzesień 2014 - 12:28

#13
Napisany 14 wrzesień 2014 - 12:29

Wiadomo tłuszcz spowalnia wchłanianie białka i wiele osób stosuje tak na noc , w moim przypadku zaczęło mnie zalewac a rano nie czułem potrzeby zjedzenia posiłku ponieważ byłem dalej pełny , jak wiemy każdy organizm reaguje inaczej dlatego napisałem ze to moje skromne zdanie .
Zalewa nadmiar kalorii a nie tluszcze na noc.