Skocz do zawartości

Zdjęcie

Rozmowa z prof. Małgorzatą Kozłowską-Wojciechowską na temat jedzenia.

- - - - -

  • Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany

#1
presti15

presti15

  • KFD pro
  • PipPipPipPipPip
  • 1547 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:łódź
    Kolejny ciekawy artykuł Angory.

    Dodany obrazek

    Może kogoś to zainteresuje, wg. mnie bardzo ciekawa lektura.
    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:
    Zamknięty temat , Czy warto wierzyć w kolorowe pisemka? | Teksty z kolorowych gazet przy tematach redukcji , Hormon wzrostu i Gainer | proszę o wasze zdanie na ten temat , Dieta na masę do oceny 115 kg | pomozcie w ocenie diety na mase zobaczcie moj profil. , Czy warto łączyć Amino 2700 z Universala z Białkiem SCITEC 100% Whey Protein Professional

    #2
    jasju

    jasju

      Na KFD prawie jak w domu ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPip
    • 1861 postów
  • Wiek: 37
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Olsztyn
    • Staż [mies.]: 2
    no bardzo fajny artykul, najbardziej zwrocil moja uwage fragment o "oliwie z oliwek z 1 tloczenia"
    • 0

    #3
    :Robak:

    :Robak:

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 1052 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Lublin
    ta oliwa mnie troszkę zmartwiła :teletubbies: ja mam 1l za 12 zł ... jest napisane, że z pierwszego tłoczenia ale czy na zimno to już nie.
    • 0

    #4
    kodex_88

    kodex_88

      Na KFD prawie jak w domu ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPip
    • 1631 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:w Koronie
    • Staż [mies.]: ciut
    Apropo PANGI, to rzeczywiscie coraz wiecej sie jej widzi w sklepach... chcialbym zobaczyc w jakich warunkach w wietnamie czy chinach hoduje sie ta rybe w sztucznych zbiornikach i czym sie je wykarmia...
    Co do miesa to pracowalem 3 lata temu przez kilka miesiecy w szwecji w fabryce wedlin...jak wrocilem to 2 miesiace nie jadlem miesa i przetworow miesnych... Sami nie wiemy co jemy :teletubbies:
    • 0

    #5
    presti15

    presti15

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPip
    • 1547 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:łódź

    Co do miesa to pracowalem 3 lata temu przez kilka miesiecy w szwecji w fabryce wedlin...jak wrocilem to 2 miesiace nie jadlem miesa i przetworow miesnych... Sami nie wiemy co jemy morda.gif


    Dokładnie jak mówisz, wędliny to teraz najgorszy syf na rynku. Producenci sami do końca nie wiedzą co tam siedzi, bo co wpadnie do maszyny to jest mielone... To samo tyczy się kiełbas. Myszy, szczury, koty? :teletubbies:

    ta oliwa mnie troszkę zmartwiła dry.gif ja mam 1l za 12 zł ... jest napisane, że z pierwszego tłoczenia ale czy na zimno to już nie.


    12zł za 1l? To bardzo niska cena. U mnie 0.5 stoją po 12-14zł . Jaka to firma?
    • 0

    #6
    KrzysiekZM

    KrzysiekZM

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 1044 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 23
    Gdzieś kiedyś czytałem że niektóre z serów żółtych dostępnych na rynku to mieszanka oleju zwierzęcego,roślinego i żółtego barwinka.No cóż żywność schodzi na psy,ale z tym już się nie da nic zrobić
    • 0

    #7
    hujdodupy

    hujdodupy

      KFD to mój dom ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2028 postów
    • Płeć:Mężczyzna

    Apropo PANGI, to rzeczywiscie coraz wiecej sie jej widzi w sklepach... chcialbym zobaczyc w jakich warunkach w wietnamie czy chinach hoduje sie ta rybe w sztucznych zbiornikach i czym sie je wykarmia...
    Co do miesa to pracowalem 3 lata temu przez kilka miesiecy w szwecji w fabryce wedlin...jak wrocilem to 2 miesiace nie jadlem miesa i przetworow miesnych... Sami nie wiemy co jemy %)


    Panga najbrudniejsza ryba na świecie. Leżałem na sali z gościem, który był właśnie w wietnamie i mówił, co później sprawdziłem i faktycznie miał rację, że hoduje się je w warunkach równych tym z kompostu :) Większe hodowle sprawiają wrażenie, że więcej jest ryb w zbiorniku niż wody :) A i tak kupujemy ją za 16zł / kg.
    • 0

    #8
    presti15

    presti15

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPip
    • 1547 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:łódź
    Bo większą część sumy zgarnia importer...
    • 0

    #9
    spartan91

    spartan91

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 728 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 8
    No tak panga bardzo popularna ostatnio w polskich marketach ale ludzi nie są świadomi że owa ryba jest hodowana w Azji w warunkach wręcz ściekowych.
    • 0

    #10
    mamvga

    mamvga

      34latek robi miensnie xD XD :p ;P

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2544 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:ełrochem
    • Staż [mies.]: 10lat
    nie jadam tego syfu
    kiełbasa bardzo żadko sera żółtego ani jogurtów nie jem czasem szynka
    jaja twaróg morszczuk miruna podroby śledzie w occie tanie jak barszcz mnóstwo białka
    • 0

    #11
    :Robak:

    :Robak:

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 1052 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Lublin

    12zł za 1l? To bardzo niska cena. U mnie 0.5 stoją po 12-14zł . Jaka to firma?



    firma to Carmen z Hiszpanii. tanie bo w plastikowej butelce. Mam jeszcze jedną całą, wypije i zainwestuje w coś lepszego..
    • 0

    #12
    presti15

    presti15

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPip
    • 1547 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:łódź
    http://news.webwweb....en,Intenso.html

    Wydaje się ok. Jest napisane, że tłoczona na zimno.
    • 0

    #13
    Mainevant

    Mainevant

      Team KFD

    • Partner KFD
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 26420 postów
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Piła
    Dobry art...
    Sporo ciekawych informacji.
    • 0

    #14
    chudy_20

    chudy_20

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 259 postów
  • Wiek: 32
    • Staż [mies.]: 5 lat
    widze że angora sie powtarza %)

    czytuje regularnie już ze 3-4 lata i artykułów o takim kombinowaniu z żarciem to pamiętam z 10 %)


    Stara akcja, to już od dawna wiadomo że nas w ciula robią


    że badają jakąś mielonke a okazuje sie że tam nie ma nawet grama mięsa

    albo sok żurawinowy bez soku żurawinowego


    ser żółty bez mleka %)

    kranówka w butelkach sprzedawana jako źródlanka



    cały czas o tym trąbią, trzeba sie przyzwyczaić i wybierać jednak te produkty z wyższej półki

    mam nadzieje że lnianego nie wałują %)
    • 0

    #15
    koksiur202

    koksiur202

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 988 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Swiat
    • Staż [mies.]: 90
    Nie wiem jak wy ale ja sie na kaszance ******* %) %)

    Edytowany przez tanczacy z wilkami, 18 marzec 2010 - 01:00 .
    prostak

    • 0

    #16
    SLIN

    SLIN

      bejbik on dzjus

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 24240 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:b/d
    • Miasto:nad jeziorem
    • Staż [mies.]: 3 mies
    im krotsza lista skladnikow tym lepiej bo srodek mniej przerobony i przekombinowany - patrzac na sklad zwyklego gainera to ciarki przelaza %)

    Edytowany przez A L O J Z Y, 18 marzec 2010 - 00:51 .

    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko