Jump to content

Photo

Przygotowanie ryb / kurczaka

- - - - -

  • Please log in to reply

#1
Fortitudo

Fortitudo

    Nowy na pokładzie

  • Nowi na forum
  • Pip
  • 4 posts
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna

    Witam, mam pewne pytanie. Jeżeli do smażenia kurczaka/ryby ( bez panierki oczywiście ) używam 10g oleju rzepakowego który wliczam sobie normalnie do diety to jest to odpowiednie na diecie redukcyjnej ?
    Bo tak mi smakuje że aż się zastanawiam

    a przykładowy posiłek którym się okrutnie zajadam np. z dzisiaj to :
    200g pokrojonej w kostke piersi z kurczaka, przyprawiona : pieprzem czarnym, solą morską i papryką słodką, usmażona na 10g oleju rzepakowego. Pod koniec smażenia dodaje pół pokrojonego pomidora i świeży szczypiorek. Kurczaka kładę na 2-3 liście sałaty i polewam go sosem zrobionym z :
    50g jogurtu naturalnego 0% z drobno pokrojonym szczypiorkiem i połową ząbka czosnku
    a do tego wszystkiego 100g kaszy owsianej.  Jeżeli ze strony dietetycznej jest dobrze to szczerze wszystkim polecam !

    a jeżeli chodzi o rybe to jest to miruna którą smaże i przyprawiam w ten sam sposób tylko nie dodaje sosów/szczypiorku itp, ponieważ jest to już posiłek o 19 do którego dodaje tylko warzywa typu (brokuł, szpinak, marchewka i te różne mieszanki mrożone)

    Z góry dzięki za odpowiedzi !


    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    k1s1el

    k1s1el

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 1092 posts
  • Wiek: 35
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: 2014r.
    Tak, wliczas olej na ktorym smazysz.
    • 0




    0 user(s) are reading this topic

    0 members, 0 guests, 0 anonymous users

     Zamknij okienko