Witam, mam pewne pytanie. Jeżeli do smażenia kurczaka/ryby ( bez panierki oczywiście ) używam 10g oleju rzepakowego który wliczam sobie normalnie do diety to jest to odpowiednie na diecie redukcyjnej ?
Bo tak mi smakuje że aż się zastanawiam
a przykładowy posiłek którym się okrutnie zajadam np. z dzisiaj to :
200g pokrojonej w kostke piersi z kurczaka, przyprawiona : pieprzem czarnym, solą morską i papryką słodką, usmażona na 10g oleju rzepakowego. Pod koniec smażenia dodaje pół pokrojonego pomidora i świeży szczypiorek. Kurczaka kładę na 2-3 liście sałaty i polewam go sosem zrobionym z :
50g jogurtu naturalnego 0% z drobno pokrojonym szczypiorkiem i połową ząbka czosnku
a do tego wszystkiego 100g kaszy owsianej. Jeżeli ze strony dietetycznej jest dobrze to szczerze wszystkim polecam !
a jeżeli chodzi o rybe to jest to miruna którą smaże i przyprawiam w ten sam sposób tylko nie dodaje sosów/szczypiorku itp, ponieważ jest to już posiłek o 19 do którego dodaje tylko warzywa typu (brokuł, szpinak, marchewka i te różne mieszanki mrożone)
Z góry dzięki za odpowiedzi !
#1
Napisany 27 kwiecień 2016 - 21:53

#2
Napisany 28 kwiecień 2016 - 06:07

Tak, wliczas olej na ktorym smazysz.
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników