Skocz do zawartości

Zdjęcie

Przepisy z Naszych DT i nie tylko :-)

* * * * * 5 głosów

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#41
RedOtter

RedOtter

    KFD Premium

  • KFD pro
  • PipPipPipPip
  • 935 postów
  • Wiek: 36
    • Płeć:Kobieta
    • Miasto:Nowy Sącz
    • Staż [mies.]: 60

    Schabik na oszukanie oka

     

    Coś, co ratuje mnie na redu - czyli porcje, które optycznie wyglądają na spore %)

    DSC_16331.JPG

     

    Skład na dwa posiłki - zdjęcie wyżej to jedna porcja

     

     

    Wykonanie

    Schab w paski, wrzucamy na kokos, doprawione do smaku. Chwilkę mieszu, mieszu. Dokładam boczniaka równiez spaskowanego by wyglądał podobnie do schabu %)  Korekta przyprawienia i gotowe.

     

    Wygląda jak jedna wielka kupa mięcha... wewnętrzny koks zaspokojony.

     

    U mnie do zjedzenia razem z miksem z pieczonych buraków i dyni ( pieczone w piekarniku z przyprawą do frytek dołożoną na bogato). Łeb urywa!


    • 0

    #42
    freezing-blood

    freezing-blood

      Stały bywalec ;)

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3267 postów
  • Wiek: 19
    • Płeć:Kobieta
    • Miasto:Skierniewice

    Oo, będę tu zaglądać. Najbardziej spodobał mi się pomysł na oszukane Rafaello ;D

     

     

    NALEŚNIKI OTRĘBOWE

    Potrzebne nam będą:

    • płatki owsiane - ilosc zalezna od tego ile chcemy naleśnikow, ja zazwyczaj biore ok. 5-6 łyżek; wychodzi 3-4nalesniki
    • 2 jajka
    • woda lub mleko
    • proszek do pieczenia
    • opcjonalnie trochę oleju

     

    1. Przygotowane otręby blendujemy na mąkę
    2. Dodajemy jajka, proszek troche wody lub mleka - blendujemy
    3. Gdy zrobi się ładna papka, dolewamy wiecej wody, tak aby byla rzadka (troche wodnista ale nie za bardzo)
    4. Wlewamy na rozgrzana patelnie teflonowa, posmarowana tluszczem

     

    nalesnikik.jpg

     

     

    Zazwyczaj do środka dodaje twarog z cynamonem :))

     

    SMACZNEGO! :-D


    • 0

    #43
    Dzierzba

    Dzierzba

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 967 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Kobieta
    • Miasto:Wrocław
    • Staż [mies.]: 11

    Witam, jestem na forum od niedawna, wrzucę coś od siebie do książki kucharskiej ;) u mnie będą przepisy redukcyjne przez najbliższy czas. 

    Ponieważ w redukcji często brakuje mi sosiku do mięsa, jeśli znajdę więcej czasu na meal prepping, robię sobie w większej ilości pomidorowy sos z chrupiącymi warzywami i mnóstwem przypraw ;) polecam:

     

    Składniki:

    1 butelka passaty pomidorowej

    2 puszki pomidorów krojonych w kostkę

    3 laski selera naciowego

    mała zielona papryka

    mała żółta papryka lub odrobinę czerwonej

    duży ogórek kiszony

    czosnek świeży 4-6 ząbków

    niewielka cebula

    Przyprawy (ja używam wielu i bardzo pikantnych :D ) np. curry, chilli, papryka ostra wędzona, pieprz czarny, gałka muszkatałowa, plus mieszanka ziół włoskich z suszonym czerwonym pieprzem i czosnkiem- tego wchodzi najwięcej.

    Opcjonalnie czarne oliwki

     

    Sam proces tworzenia sosu jest nieskomplikowany, ale trzeba uważać na timing- jak się za długo gotuje, wyjdzie ohydna pulpa %-) 

    Przygotowanie:

    Passatę i pomidory wlać do dużego garnka i ustawić na średnim ogniu. W tym czasie seler pokroić w grube plastry, paprykę w półsłupki, ogórka w grubsze półplasterki, cebulę w średnią kostkę. Warzywa wrzucić na patelnię teflonową bez tłuszczu, jak ktoś ma i chce PAM to there ya go ;) jak warzywa zaczną się podsmażać, podlewamy odrobiną wody i podduszamy- nie mają być uduszone, a al dente. Do tego momentu baza pomidorowa w garnku powinna zacząc pyrkać na ogniu, wrzucamy warzywa, mieszamy, dodajemy warzywa, obieramy świeży czosnek i wyciskamy praską do sosu. Po tym nie można gotować sosu dłużej jak 5 minut, bo straci czosnkowy aromat i smak, a warzywa rozmiękną ;) 

     

    Ciepły sos kładziemy na kuraka i jest miodzio :3 

     

    Załączone miniaturki

    • IMG_20150131_134811.jpg
    • IMG_20150131_140724.jpg
    • IMG_20150131_150416.jpg

    • 0

    #44
    Dzierzba

    Dzierzba

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 967 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Kobieta
    • Miasto:Wrocław
    • Staż [mies.]: 11

    Dobra, jeszcze szybkie, duże śniadanie, ale na pewno nie dla redukujących pod zawody czy coś:

     

    30g płatków owsianych, 5g wiórek kokosowych, 15g orzechów laskowych, po 30g kiwi, banan, jabłko, 2 białka, 150g jogurtu 0%, cynamon.

    Z namoczonych płatków i dodanych do nich wiórek, rozgniecionych orzechów, łyżki jogurtu i cynamonu oraz białek robi się mieszankę na placki, które na teflonie się bez tłuszczu smaży. Na taki usmażone jogurt z owocami i jest <3 Placki dzięki wiórkom i orzechom chrupią :P robiłam też wersję z truskawkami i chudym twarogiem. Polecam podbić białko w posiłku izolatem, jeśli bez twarogu ;)

     

    Załączone miniaturki

    • IMG_20150130_104004.jpg
    • IMG_20150125_092300.jpg

    • 1

    #45
    Isabelle

    Isabelle

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 120 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Kobieta

    Gofry białkowe

    DSC_0022.JPG
     
    Składniki:
    (dostosowane do mojego makro)
     
    - 33g płatków owsianych,
    - 2 białka jaj,
    - 15 g odżywki białkowej (nugat),
    - starta marchew i cukinia,
    - 20g nerkowców
    Dodatkowo: sos walden farms czeko i karmel
     
    Przygotowanie:
    Ubijamy białka na sztywno, dodajemy zmielone na mąkę płatki owsiane oraz odżywkę, miksujemy do połączenia.
    Dodajemy startą marchew i cukinię(ich smak jest niewyczuwalny) i mieszamy. Jeśli trzeba dodajemy łyżkę wody.
    Pieczemy w gofrownicy, u mnie około 6min.
     
    Gofry polewamy sosami i dekorujemy siekanymi nerkowcami. 
     

     


    • 2

    #46
    -MINI-

    -MINI-

      Mały Głód :)

    • Mod
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 20359 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Kobieta
    • Miasto:małopolska

    PLACUCHY JAGODOWE

    - 100g płatków owsianych
    - 3-4 białka jaj ( lub całe jaja)
    - 20g wpc KFD
    - serek Emilka 0%
    - jagody

    Płatki, jaja i wpc blendujemy razem. Jagody wstawiamy na 1-2 min do mikrofalówki by się podgrzały i lekko rozpłynniły. Z masy pieczemy małe placuchy, które po upieczeniu przekładamy serkiem Emilka ( dla łasuchów mozna dodać kilka tabletek słodzika do serka), całość polewamy gorącymi jagodami. Smacznego

     

    11150540_1214204441938831_5099832127697234620_n.jpg

     

     

     - ZAPRASZAM DO DODAWANIA NOWYCH PRZEPISÓW BEZ ZBĘDNEGO SPAMU-


    • 0

    #47
    bandzior93

    bandzior93

      Fit&Strong Direction, Strength & Conditioning Coach

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPipPipPip
    • 10508 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Kobieta
    • Miasto:Oleśnica/ Wrocław / Poznań

    Wysokobialkowe ciasto jablkowo - gruszkowe 

     

    Dzisiaj chce Wam przedstawic moj pomysl na - szarlotke, troche inaczej :)

     

    SKLADNIKI:

     

    - 150 g kasza jaglana

    - 20 g miod - tutaj mozecie zamienic na stewie/ slodzik

    - 5 jajek

    - 65 g bialko WPI o smaku waniliowym ( mozecie uzyc innego, ja mam tylko WPI)

    - 6 srednich jablek

    - 2-3 duze dojrzale gruszki

     

     

    PRZYGOTOWANIE:

     

    1. Kasze najpierw pluszczemy w zimnej wodzie, by pozbyc sie goryczyki. Nastepnie gotujemy (ok. 15 min) - az bedzie ugotowana - nastepnie odstawiamy na bok, zeby reszta wody sie wchlonela, oraz by kasza ostygla. Nastawiamy piekarnik, aby sie nagrzal - na 180 st.

     

    2. W czasie kiedy kasza sie gotuje - myjemy i obieramy owoce, nastepnie kroimy na mniejsze kawalki - wrzucamy do garnka, zalewamy mala iloscia wody - tak zeby przykrylo owoce. Gotujemy kilka min, do czasu az zmiekkna. Dodajemy cynamon i blendujemy na gladka mase. Kiedy juz mamy mase zblendowana - wstawiamy z powrotem na kilka min na ogien, zeby wyparowala reszta wody. Masa musi byc dosyc gesta.

     

    3. Do ostudzonej kaszy - dodajemy 5 jajek, 65 g WPI i 20 g miodu( badz slodziku/stewii) - wszystko belndujemy razem na gladka mase. Kiedy mamy juz spojna mase - przelewamy do okraglej blaszki  - wylozonej papierem, badz nasmarowanym jakims tluszczem, zeby ciasto sie nie przykleilo ( u mnie jest to sylikonowa i taka tez polecam - bo nie ma tego problemu). Wstawiamy ciasto na 10-15 min do piekarnika, az bedzie zrobione ( trzeba obserwowac, bo u mnie wyszlo ok, 20 min - boki byly ladnie upieczone, a srodek nadal luzny) 

     

    4. Kiedy juz mamy nasze upieczone ciasto - wlewamy na gore nasza mase z jablek - i ponownie wstawiamy do piekarnika na 20-30 min. 

     

    5. Kiedy ciasto juz jest upieczone - wyciagamy - odstawiamy, zeby ostyglo, nastepnie wstawiamy do lodowki - zeby skladniki sie ladnie zbily ( ja zostawilam na cala noc).

     

    Zrobione :D

     

    Wartosci odzywcze - wyszlo u mnie w sumie 10 porcji:

     

    1 porcja ok.

    KCAL: 128.5 

    Bialko: 10.5 g

    Weglowodany: 21.8 g

    Tluszcze: 2.8 g 

     

    Szybkie, smaczne i pozywne :)

     

     

    15ov243.jpg

     

    rw2ezk.jpg

     

    2u8l74y.jpg

     

    a88x0.jpg


    Edytowany przez bandzior93, 09 luty 2016 - 12:00 .

    • 1

    #48
    merrrciaa

    merrrciaa

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 558 postów
    • Płeć:Kobieta

    PLACUSZKI Z LNU MIELONEGO

     

    -30g lnu mielonego odtłuszczonego

    -50g twarogu chudego

    -1 żółtko

    -4 białka 

    -miarka białka albo bez 

     

     

    Wszystko miksujemy do uzyskania w miarę gładkiej konsystencji i smazymy na patelni na małym ogniu 

    Załączone miniaturki

    • RTGRTRT.png

    • 1




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników


    Najważniejsze działy: Kulturystyka | Dieta | Przepisy | Trening | Doping | Fitness | MMA
     Zamknij okienko