#1
Napisany 04 sierpień 2010 - 16:43

plz o odpowiedz bo jestem w potrzebie kulinarnej:D
Doradca KFD
Siemka, sprawdź ofertę specjalną:

Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:
#2
Napisany 04 sierpień 2010 - 16:44

#3
Napisany 04 sierpień 2010 - 16:46

#4
Napisany 04 sierpień 2010 - 16:55

#5
Napisany 04 sierpień 2010 - 17:04

kroję pierś z kurczaka/indyka na drobne kawalki i obtaczam w przyprawie ( najczęściej curry, ale ostatnio kamis wypuścil linię orientalnych np. bombay masala, czy egipska shorma) i smażę to z malą ilością oleju.Gotuję jedną paczkę brązowego ryżu i smażę jeszcze do tego paczkę warzyw na patelnię. Łączę wszystko i tyle!
Urozmaiceniem może być zmiana przypraw, dodanie orzechów, czy grzybów, lub zmiana rodzaju warzyw.
Pozdro!
#6
Napisany 04 sierpień 2010 - 18:01

#7
Napisany 04 sierpień 2010 - 18:14


#8
Napisany 05 sierpień 2010 - 09:39

#9
Napisany 05 sierpień 2010 - 09:43

#10
Napisany 05 sierpień 2010 - 11:33

#11
Napisany 28 styczeń 2017 - 08:10

Zdrowo pierś z kurczaka i inne fajne fit przepisy odnajdziecie tutaj: http://www.dobrydrob.pl/przepisy/.
#12
Napisany 22 luty 2018 - 12:27

Dla zainteresowanych gotowaniem. Spory katalog na potrawy z kurczaka znajduje się na tej stronie, mozna sobie ściągnąć:
https://www.unileverfoodsolutions.pl/
Jak również na potrawy z indyka.
Polecam również kupno patelni grillowej. Kiedyś smażyłem kurczaka na zwykłej patelni oczywiście również na oleju, jednak potrawy nie były tak smaczne i soczyste jak z patelni grillowej ( na której znacznie można ograniczyć ilość użytego tłuszczu).
Oczywisćie najlepsze są patelnie teflonowe, do których jedzenie nie będzie przywierało.
#13
Napisany 22 luty 2018 - 14:07

Ja używam rękawa do pieczenia.Kroje piersi, cukinie, paprykę, marchew dodaję przyprawy i wszystko do piekarnika na 40 minut. Albo robię kurczaka na patelni z ananasem,papryką kukurydzą i dużą ilością przyprawy curry, jak wyłączę gaz to dodaje jogurt naturalny i mieszam wszystko.
#14
Napisany 22 luty 2018 - 21:42

Ja z piekarnika wyciągam już po 15 min z termoobiegiem a i pewnie po 10 już by gotowe było
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników