Skocz do zawartości

Zdjęcie

Przepisy na kurczaka z ziemniakami

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
xeiifcb

xeiifcb

    Nowy na pokładzie

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 36 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Staż [mies.]: 8

Witam. Jestem na redukcji i lubię zamiast ryżu/makaronu jeść ziemniaki, bo można zjeść ich więcej i są bardziej sycące co na redukcji jest ważne jednak nie wiem jak dobrze połączyć go z kurczakiem. Z samym podsmażonym kurczakiem smakuje średnio. Czy macie jakieś pomysły jak polepszyć smak ziemniaków? Może jakiś niskokaloryczny sosik do nich albo coś? :)


  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
Buniaa

Buniaa

    KFD Silver

  • KFD pro
  • PipPip
  • 68 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Zielona Góra
    • Staż [mies.]: +24

    W postaci frytek z piekarnika ;)


    • 1

    #3
    newax

    newax

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 24 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: --

    Tak jak wyzej frytki z piekarnika swietna opcja, albo poprostu na 4 czesci podziel ziemniaki, troszke oliwy na nie nie za duzo jakas fajna przyprawe do ziemniakow i do piekarnika :)


    • 0

    #4
    ThePrzemyslanin

    ThePrzemyslanin

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 267 postów
  • Wiek: 24
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Serce Podkarpacia
    • Staż [mies.]: 24+

    A może pociąć w kostkę, dodać jakiegoś sosu pomidorowego, oregano, pieprz i wymieszać z mięsem. Coś podobnego ostatnio robiłem i dość fajnie wychodzi, takie inne niż zawsze B-)


    • 0

    #5
    xeiifcb

    xeiifcb

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 36 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 8

    Właśnie wróciłem z kuchni i wcinam ziemniaki jako frytki z piekarnika i są naprawdę dobre :)


    • 0

    #6
    newax

    newax

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 24 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: --

    pamietaj zeby pociete ziemniaki wyplukac z 2 razy w czystej wodzie, beda o niebo lepsze ;)


    • 0

    #7
    xeiifcb

    xeiifcb

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 36 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 8

    Ogólnie zostawiłem w obierkach, pokroiłem wypłukałem, a potem zalałem wrzątkiem i odcedziłem. Potem trochę przypraw, troszkę oleju i do piekarnika. Wyszły kozackie, a wszystko poniżej 500kcal, a miałem ponad 0,5kg ziemniaków :) Do tego nie miałem dzisiaj kurczaka to zjadłem z twarogiem do którego dałem czosnek, cebulę, ketchup, musztardę i trochę przypraw. Całość wyszła super smacznie i z dobrym makrosami i bardzo sycącę.


    • 0

    #8
    Arek900r

    Arek900r

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 234 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna

    Cale ziemniaki w mundurkach gotowane :D MMMMM


    • 0

    #9
    Arek900r

    Arek900r

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 234 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna

    W


    • 0

    #10
    adkens

    adkens

      Bóg spamu ;)

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 20376 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna

    ale muszą być młode


    • 0

    #11
    xeiifcb

    xeiifcb

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 36 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 8

    Dokładnie młode można tak zjeść, ale te z tamtego roku to już średnio raczej :P Jeszcze jakieś pomysły na ziemniaki oprócz frytek? :)


    • 0

    #12
    kurtrolson

    kurtrolson

      KFD Silver

    • KFD pro
    • Pip
    • 19 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Lublin

    Ja robię tak, moim zdaniem najlepszy sposób:

     

    1. Obierz ziemniaki %)

    2. Krój na mniejsze kawałki, od wyboru do koloru: frytki, łódeczki, sześciany. Rób jak chcesz.

    3. Płuczesz wodą, potem osuszasz ręcznikiem papierowym.

    4. Równolegle włączasz piekarnik na 200 stopni, kładziesz na blachę papier i psikasz PAMem.

    5. Wrzucasz ziemniaki do miski.

    6. Osuszone ziemniaki w misce psikasz PAMem. Nie żałuj sobie, ale też nie przesadzaj.

    7. Syp przyprawą do ziemniaków. Ta z prymatu jest słaba, polecam tą z apetity.

    8. Mieszasz popsikane i posypane ziemniaki, co by przyprawa proporcjonalnie się rozłożyła.

    9. W zależności od gatunku ziemniaków, mocy piekarnika i innych bzdetnych ustawień czas pieczenia może trwać 30, 40 czy 50 minut. Sprawdzaj co jakiś czas.

     

    Smacznego!


    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników