#1
Posted 10 July 2012 - 10:31 AM

Pytanie co do kuraka !!! Jak robicie swoje kuraki ??? Chodzi mi dokladnie o ciecie i przytrzymywanie go... Np. piers z kuraka pokrojona mi wytrzymuje w kodowce max 3 dni a pozniej idze do kosza bo juz smierdzi. Tne go na male kawaleczki do miski i do lodowki....
Macie jakis lepszy sposob zeby co 1 dzien nie kroic go na nowo maryowac itd.... ??!?!?
#2
Posted 10 July 2012 - 10:35 AM

#3
Posted 10 July 2012 - 10:40 AM

#4
Posted 10 July 2012 - 10:58 AM

Chyba sie tez zaczne robic cale piersi :P A WLASNIE Moge zamienic kurczana na Indyka np ??
Jak najbardziej.
#5
Posted 10 July 2012 - 11:28 AM

Siemano !!
Pytanie co do kuraka !!! Jak robicie swoje kuraki ??? Chodzi mi dokladnie o ciecie i przytrzymywanie go... Np. piers z kuraka pokrojona mi wytrzymuje w kodowce max 3 dni a pozniej idze do kosza bo juz smierdzi. Tne go na male kawaleczki do miski i do lodowki....
Macie jakis lepszy sposob zeby co 1 dzien nie kroic go na nowo maryowac itd.... ??!?!?
Wczesniej piersi robiłem z grila ( niestey po dwóch-trzech dniach wysychały i nadawały się do skrojenia na sałatkę , ale nie śmierdziały ) , na dzień dzisiejszy przygotowuje gotową porcję 150 g i gotuje na wodzie ( wrzucam do gotujacej wody kostkę rosołową i na 10- 15 minut pierś ,w zależności od grubości ,) , dłużej jest mieksza nawet do 5 dni. Przechowuje w pojemniku w całości gotową porcję.
Ważne : w pracy przed odgrzaniem w mikrofali ( w pojemniku mam gotową porcję piersi , z ryżem ) dolewam troche wody i przysłaniam przykrywką ( nie zamykam pojemnika tylko przysłaniam ) , pierś jest miekka i soczysta.
#6
Posted 10 July 2012 - 13:29 PM

#7
Posted 10 July 2012 - 18:56 PM


Edited by indor1987, 10 July 2012 - 18:57 PM.
#8
Posted 10 July 2012 - 19:01 PM


Być może ktoś ma inne zdanie, ale bądź co bądź mięso było dobre.
#9
Posted 10 July 2012 - 19:05 PM

#10
Posted 10 July 2012 - 19:05 PM

#11
Posted 10 July 2012 - 19:06 PM

#12
Posted 10 July 2012 - 19:13 PM


#13
Posted 10 July 2012 - 19:57 PM


#14
Posted 10 July 2012 - 20:01 PM


#15
Posted 10 July 2012 - 20:07 PM

#16
Posted 10 July 2012 - 21:32 PM


Tak samo jest z innym mięsem.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users