Skocz do zawartości

Zdjęcie

Przechowywanie kurczaka

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
igorkox

igorkox

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 112 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Polska
    Siemano !!


    Pytanie co do kuraka !!! Jak robicie swoje kuraki ??? Chodzi mi dokladnie o ciecie i przytrzymywanie go... Np. piers z kuraka pokrojona mi wytrzymuje w kodowce max 3 dni a pozniej idze do kosza bo juz smierdzi. Tne go na male kawaleczki do miski i do lodowki....


    Macie jakis lepszy sposob zeby co 1 dzien nie kroic go na nowo maryowac itd.... ??!?!?
    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    Kubarobson

    Kubarobson

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 1133 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    Ja robie kury na 2 dni zawsze i nic sie z nia nie dzieje. Wrzucam na patelnie cale piersi nawet ich nie kroje :D usuwam tylko wczesniej kosci i inne syfy, potem przyprawiam i jest gites ;]
    • 0

    #3
    igorkox

    igorkox

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 112 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Polska
    Chyba sie tez zaczne robic cale piersi :P A WLASNIE Moge zamienic kurczana na Indyka np ??
    • 0

    #4
    -ARTUR-

    -ARTUR-

      Bóg spamu ;)

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 15273 postów
    • Płeć:Mężczyzna

    Chyba sie tez zaczne robic cale piersi :P A WLASNIE Moge zamienic kurczana na Indyka np ??


    Jak najbardziej.
    • 0

    #5
    t1100

    t1100

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 10 postów
  • Wiek: 49
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa

    Siemano !!


    Pytanie co do kuraka !!! Jak robicie swoje kuraki ??? Chodzi mi dokladnie o ciecie i przytrzymywanie go... Np. piers z kuraka pokrojona mi wytrzymuje w kodowce max 3 dni a pozniej idze do kosza bo juz smierdzi. Tne go na male kawaleczki do miski i do lodowki....


    Macie jakis lepszy sposob zeby co 1 dzien nie kroic go na nowo maryowac itd.... ??!?!?


    Wczesniej piersi robiłem z grila ( niestey po dwóch-trzech dniach wysychały i nadawały się do skrojenia na sałatkę , ale nie śmierdziały ) , na dzień dzisiejszy przygotowuje gotową porcję 150 g i gotuje na wodzie ( wrzucam do gotujacej wody kostkę rosołową i na 10- 15 minut pierś ,w zależności od grubości ,) , dłużej jest mieksza nawet do 5 dni. Przechowuje w pojemniku w całości gotową porcję.

    Ważne : w pracy przed odgrzaniem w mikrofali ( w pojemniku mam gotową porcję piersi , z ryżem ) dolewam troche wody i przysłaniam przykrywką ( nie zamykam pojemnika tylko przysłaniam ) , pierś jest miekka i soczysta.
    • 0

    #6
    waski_olsztyn

    waski_olsztyn

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 95 postów
  • Wiek: 35
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Olsztyn
    • Staż [mies.]: 20
    kurak zrobiony wytrzyma Ci coś koło tego nie ma różnicy w jaki sposób przyrządzony a indor dobra sprawa :)
    • 0

    #7
    indor1987

    indor1987

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 225 postów
  • Wiek: 35
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 1
    oj dobra na indora nie ma bata :lol:

    Edytowany przez indor1987, 10 lipiec 2012 - 18:57 .

    • 0

    #8
    Glaube

    Glaube

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 50 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 0
    A próbowałeś zamrażać? Dzielisz na porcję i do zamrażarki. Na początku nie wierzyłem, że po 2 tyg. mięso może być dobre, ale jak wyjąłem i spróbowałem, to nie różniło się niczym od tego świeżo kupionego. Obecnie tego nie stosuję, ale jak rodzinka wyhaczyła pierś za 12 zł/kg, to kupili 3 kg. :cozagopek:
    Być może ktoś ma inne zdanie, ale bądź co bądź mięso było dobre.
    • 0

    #9
    eMPeC

    eMPeC

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2664 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Mysłowice
    • Staż [mies.]: 6 lat
    Ja też zamrażam i nie wiem co w tym dziwnego? ;p
    • 0

    #10
    Kokain

    Kokain

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 971 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Częstochowa
    • Staż [mies.]: rośnie
    Ja kroje i zamrażam i wytrzymują bardzo długo tak jak normalne mrożenie.
    • 0

    #11
    Verru

    Verru

      #tylkocalvinklein

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPipPip
    • 7671 postów
  • Wiek: 75
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Floryda, US
    • Staż [mies.]: 3 lata
    Kupuję w markecie i od razu w domu dzielę na porcję i oddzielam ścięgna. Potem do worka i do zamrażarki. Jak chce zjeść to odmrażam, kroję na paski, potem na patelnie, sypię curry i cayenne i wsjo
    • 0

    #12
    puyol17

    puyol17

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 91 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 3
    Glaube, a może te piersi miały datę ważności jeszcze na trzy dni, a Ty je 2 tygodnie w zamrażalce trzymałeś :cozagopek:
    • 0

    #13
    Glaube

    Glaube

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 50 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 0
    Przeważnie tak jest, że jak kupujesz cycki to mają datę ważności do tygodnia w przód. :loler:
    • 0

    #14
    puyol17

    puyol17

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 91 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 3
    Tydzień, a trzy dni, to jednak róznica %-)
    • 0

    #15
    dawidnowak207

    dawidnowak207

      KFD to mój dom ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2382 postów
    Przeciez mieso spokojnie moze w zamrazalce 2 tyogdnie lezec,nie widze w tym czegos nadzwyczajnego,w marketach sa piersi w lodowkach z waznoscia na miesiac i w dodatku nie zamrozone,co do tematu,to ja gotuje na parze,zapiekam w piekarniku bez tłuszczu,mozesz tez robic klopsiki,prosisz w rzezniku zeby ci zmieliła kurczaka i masz klopsiki,jesli nie jestes na redkucjij,to koncentrat + jogurtn nautralny + przyprway i klopsiki w sosie pomidorowym :),sa rozne opcje,nawet na redukcij mozna pokombinowac,ale nie za duzo :D
    • 0

    #16
    Glaube

    Glaube

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 50 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 0
    Właśnie, rzecz w tym, że pierś może mieć ważność dajmy na to jeszcze tydzień, a jak zamrozisz i wyjmiesz za 2 tyg. to dalej będzie takie, jak podczas jego kupna. :lol:
    Tak samo jest z innym mięsem.
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników