Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z malym

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
mlody1986

mlody1986

    Nowy na pokładzie

  • Nowi na forum
  • Pip
  • 45 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 11
    Panowie mam problem dlaczego maly nie staje
    • 0

    #2
    mlody1986

    mlody1986

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 45 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 11

    Panowie mam problem dlaczego maly nie staje

    estradiol 32,76 pg/ml      norma 11,3-43,2

    prolaktyna 285,7 u/ml     norma 86-324

    tsh 2,36 mlu/ml               norma o,27-4,2

    progesteron 0,05ng/ml    norma 0,1-1,2

    lh o,1 mlu/ml                   norma 1,7-8,6

     

     

    takie mam wyniki cykl obecnie leci 

    250 cypka e3d

    500iu hcg e5d

    i armidex na zbicie estro 

    wczesniej lecialo do tego jeszcze masteron 250 e3d 

     

    ktos cos doradzi dlaczego nie staje 


    • 0

    #3
    bst

    bst

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 691 postów
  • Wiek: 42
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: ~7 lat
    Mozesz miec wysoko shgb, ale to bylo by dziwne jak lecial masteron.
    Jaki poziom testosteronu? Bo moze bijesz sam olej.
    Jezeli wysoko to poniewaz wszystko jest niby ok to trzeba zrobic eksperymenty :)

    1.Jak masz mozliwosc to wrzuc 1/4 tab caba i zobacz czy bedzie lepiej.
    Jak bez zmian to
    2. Wrzuc proviron lub wino 20mg ed
    • 0

    #4
    mlody1986

    mlody1986

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 45 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 11

    1.cabaser nic nie daje zbije prolaktyne ale nic to nie zmienia ...

    2.obecnie zmniejszylem dawki testa od poniedzialku i wchodze na mostek czyli 250 cyp e7d i jak by bylo lepiej 

    3 a w jakim celu proviron 


    • 0

    #5
    davvv

    davvv

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3108 postów
  • Wiek: 22
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Piła

    profil kolego


    • 1

    #6
    mlody1986

    mlody1986

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 45 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 11

    profil zrobiony ktos cos konkretnego odpowie 


    • 0

    #7
    bst

    bst

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 691 postów
  • Wiek: 42
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: ~7 lat

    1.cabaser nic nie daje zbije prolaktyne ale nic to nie zmienia ...
    2.obecnie zmniejszylem dawki testa od poniedzialku i wchodze na mostek czyli 250 cyp e7d i jak by bylo lepiej
    3 a w jakim celu proviron


    Probowales cabaser czy tak tylko gdybasz?
    Nie wiem jakie miales wyniki przed, masz prolaktyne raczej wyzej niz nizej. U mezczyzny po orgazmie wydziela sie prolaktyna, to dlatego tuz po opada. Wydziela sie ale dalej w zakresie referencyjnym. Dlatego kazalem Ci sprobowac 1/4 tabletki.

    Provi podniesie dht a obnizy shgb. Prawie zawsze to pomaga na libido.
    • 0

    #8
    IMADŁO

    IMADŁO

      .

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 29089 postów
    • Płeć:Mężczyzna

    Wiek w profil wpisz inaczej temat do  kasacji.


    • 0

    #9
    Prezi

    Prezi

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2123 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 10lat

    wszystko co podałeś w badaniach masz w normie, wiec nie tu leży problem. Podaj jeszcze jaki poziom teścia.

    Przy pornusku też są problemy, czy tylko z kobietą?

    Przed cyklem był problem?

    Czy jest popęd seksualny?

     

    Możliwe, że to jedynie problemy natury psychologicznej :-) One potrafią ogłuszyć nawet najtwardszego siusiaka ;-)


    • 0

    #10
    Vayla

    Vayla

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2619 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Środa Śląska /Dolnośląskie/
    • Staż [mies.]: 2012
    Nie ma wszystkiego w normie, progesteron za nisko, swoją drogą w moim labie normy prg są 1,2-1,4 ,a tutaj dolna granica już od 0,1, duże rozbieżności jakby zrobić badanie w 1 a drugim labie
    • 0

    #11
    mlody1986

    mlody1986

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 45 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 11

    wszystko co podałeś w badaniach masz w normie, wiec nie tu leży problem. Podaj jeszcze jaki poziom teścia.

    Przy pornusku też są problemy, czy tylko z kobietą?

    Przed cyklem był problem?

    Czy jest popęd seksualny?

     

    Możliwe, że to jedynie problemy natury psychologicznej :-) One potrafią ogłuszyć nawet najtwardszego siusiaka ;-)


    • 0

    #12
    mlody1986

    mlody1986

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 45 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 11

    przed bylo ok .

    poped jest ale flak .

    progresteron nie podniesiesz bo jak on tu nic do rzeczy nie ma .

    bylem u lekarza nic ciekawego nie powiedzial tylko tyle abym zmniejszyl dawke tescia zmniejszylem niby jest lepiej ale to nie to jeszcze ktos mial taki problem 


    • 0

    #13
    Prezi

    Prezi

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2123 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 10lat

    zbijasz estrogen arimidexem i ogólnie tutaj jest bardzo cienka granica, łatwo można estrogen udupić za bardzo. Teraz jeszcze zrobiłeś mostek, na którym dajesz dużo mniej teścia. A mniej teścia, to mniejszy poziom estrogenu, więc i tutaj, bez zmniejszenia dawki arimidexu, znów może zbić za bardzo.

     

    Za mały estrogen, nie będzie libido, za duży to samo. Bez zmieniania dawki ari, zrób ponowne badania samego estrogenu. Wcześniej, badania robiłeś tylko raz, więc nie masz za bardzo porównania.

    Mi przykładowo ari 0,25mg (1/4 tab) co 2 dni, zbil estrogen do gornych wideł z poziomu ~120 (norma 11-43). Ale teraz będę zwiększał na e3d i znów badania zrobię.

     

    Jak łykasz ari codziennie, to przy tej dawce teścia, na pewno za bardzo ci zabił E2. Jak nie chcesz się bawić w badania, albo nie masz czasu, to zmniejsz dawke lub czestotliwość ari i obserwuj czy nastąpi poprawa. Ogólnie po 2-3 dniach poziomy estro powinny wzrosnąć.

     

    A lekarz jak ci kazał zmniejszyć dawkę teścia, żeby pomogło na miekiego fiuta, to ja bym powiedział, że chyba większa dawka, stymuluje, żeby był twardy, a nie na odwrót. Ale lekarzem nie jestem, mogę się mylić :-)

     

     

    Jest jeszcze opcja nr 2: Kobita drewno/kłoda i chcesz na siłę ją przeorać, ale z pustego to i Salomon nie naleje :D 


    Edytowany przez Prezi, 05 październik 2017 - 00:47 .

    • 0

    #14
    gumoleum

    gumoleum

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPip
    • 1963 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Plock
    • Staż [mies.]: 26
    Wlasnie prezi sie mylisz co do dawki tescia i to bardzo. Wgl nie wiem po co sie bierzesz za doradzanie ludziom z powaznymi problemami jak sam masz temat o swojej pierwszej bombie i pytasz o podstawy.

    Obecnosc popedu i brak wzwodu to typowe dla prolaktyny. Jest dosyc wysoko i moze ci przeszkadzac nawet na tym poziomie ale najgorszy jest chyba progesteron. Kiefy jest nisko jestesmy bardziej wrazliwy na dzialnie tych "zlych" hormomow a mniej tych lepszych ( przynajmniej w tym zakresie)
    Sproboj zrobic paczke hcg w trzech strzalach albo dorzucic sobie jakies dht. Ale dpoki nie zrobisz wiecej badan to tylko takie zgadywanie. Shgb dht tarczyca nw co tam jeszcze
    • 0

    #15
    Prezi

    Prezi

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2123 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 10lat

    Wlasnie prezi sie mylisz co do dawki tescia i to bardzo. Wgl nie wiem po co sie bierzesz za doradzanie ludziom z powaznymi problemami jak sam masz temat o swojej pierwszej bombie i pytasz o podstawy.

    Obecnosc popedu i brak wzwodu to typowe dla prolaktyny. Jest dosyc wysoko i moze ci przeszkadzac nawet na tym poziomie ale najgorszy jest chyba progesteron. Kiefy jest nisko jestesmy bardziej wrazliwy na dzialnie tych "zlych" hormomow a mniej tych lepszych ( przynajmniej w tym zakresie)
    Sproboj zrobic paczke hcg w trzech strzalach albo dorzucic sobie jakies dht. Ale dpoki nie zrobisz wiecej badan to tylko takie zgadywanie. Shgb dht tarczyca nw co tam jeszcze

    No dlatego napisałem, że lekarzem nie jestem i mogę się mylić. Jeżeli chodzi o poziom estrogenu, to mówię, z własnego doświadczenia, bo też teraz biorę arimidex, jak kolega i widzę jak łatwo ujebać estrogen, 1/4 tabsa co 2 dni, zbiła mi na widły. Dopiero się uczę, wiem, pierwsza bombka, ale już trochę się naczytałem przez ten czas. Zresztą jak 90% ludzi tutaj, swoją widzę ma z internetu i własnego doświadczenia z towarem.


    • 0

    #16
    bst

    bst

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 691 postów
  • Wiek: 42
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: ~7 lat
    No wiec sie wlasnie mylisz, tak jak napisal Gumoleum.
    Nie widzisz ze kazda Twoja wypowiedz ktos koryguje? Nie daje Ci to do myslenia ze na razie trzeba wiecej czytac, pytac niz doradzac?
    • 0

    #17
    gumoleum

    gumoleum

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPip
    • 1963 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Plock
    • Staż [mies.]: 26
    Fajnie ze sie interesujesz tematem ale nie mozesz pomagac komus jak nawet nie wiesz jakbys mogl sam sobie pomoc. Zdobywaj wiedze i doswiadczenia i zachowaj je narazie dla siebie bo wprowadzasz w blad ludzi tak samo niedoswiadczonych jak ty albo nawey bardziej doswiadczonych
    A to jednak nie jest zabawa tylko czyjes zdrowie
    • 0

    #18
    Prezi

    Prezi

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2123 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 10lat

    Fajnie ze sie interesujesz tematem ale nie mozesz pomagac komus jak nawet nie wiesz jakbys mogl sam sobie pomoc. Zdobywaj wiedze i doswiadczenia i zachowaj je narazie dla siebie bo wprowadzasz w blad ludzi tak samo niedoswiadczonych jak ty albo nawey bardziej doswiadczonych
    A to jednak nie jest zabawa tylko czyjes zdrowie

     

    Tak też zrobię :-) Nie będę polemizował, bo fakt jest taki, że dopiero się uczę. W wielu miejscach czytałem, że zarówno zbyt niski estrogen jak i zbyt wysoki zmniejsza libido. Stąd moje pytanie co do dawkowania ari. Bo kolega jedynie napisał, że bierze, ale nie napisał jaka dawka. Wy się na pewno na tym lepiej znacie, bo macie doświadczenie w temacie, więc jeżeli uważacie, że to przez prolaktyne, to tak pewnie będzie. Pozdrawiam :-) ps. miejmy nadzieje, że twórca tematu opisze co pomogło na rozwiązanie problemu, dla potomnych.

     

    Z ciekawości zajrzałem w internety i kolo miał podobny problem, też delikatnie podwyższona prolaktyna, zbił ją do normy, a po badaniach sie okazało, że jednak estrogen miał niski:

    http://www.sfd.pl/libido_siadlo%2C_pytanie_o_bromergon-t1109156.html


     


    Edytowany przez Prezi, 05 październik 2017 - 13:09 .

    • 0

    #19
    karaz

    karaz

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 132 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Poznan
    Progesteron masz bardzo nisko A jak wiemy progesteron odpowiada za biosynteze testosteronu jego niedobór to miedzy innymi slabe libido , problemy z erekcją .
    • 0

    #20
    bst

    bst

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 691 postów
  • Wiek: 42
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: ~7 lat

    Progesteron masz bardzo nisko A jak wiemy progesteron odpowiada za biosynteze testosteronu jego niedobór to miedzy innymi slabe libido , problemy z erekcją .


    I jak wiemy, ta biosynteza testosteronu jest szalenie wazna u osob ktore maja jego poziom duzo ponad skale.

    Jak juz czytacie w internetach to czytajcie kawalek dalej a nie pierwszy akapit. A pozniej nalezalo by do tej wiedzy dolaczyc troche zdrowego rozsadku.
    Bo wychodza kwiatki jak wyzej.

    U walacych towar jezeli chodzi o progesteron to znacznie istotniejsza jest jego rola w konwersji testosteron -> dht i ew regulacja poziomu estradiolu. Ale w tym przypadku pewnie lezy konwersja do dht, dlatego pisalem wczesniej o provi i ew wplyw prog na psychike.

    Jeszcze mozna odstawic ari. Wysokie estro przy utrzymaniu prolaktyny to tez wysokie libido.
    • 1




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko